Uutiset

12.10.2018 11.23

Kemiönsaarella on edessään vaikeita taloudellisia päätöksiä

Kemiönsaaren kunta ryhtyy aktiivisesti toimenpiteisiin pystyäkseen turvaamaan kunnan itsenäisyyden ja hyvän palvelutason pitkällä tähtäimellä.

Usean hyvän vuoden jälkeen kunta on nyt tilanteessa, jossa tulot eivät enää riitä kattamaan kunnan toiminnasta aiheutuvia kustannuksia.

Päätöksentekijät ovat talousarvioseminaarissa keskustelleet mahdollisista toimenpiteistä, joilla toiminta saataisiin sopeutettua haastaviin talousnäkymiin.

- On parempi toimia nyt kuin reagoida vasta jälkeenpäin. Poliitikoiden välillä vallitsee laaja yksimielisyys, otamme taloudelliset signaalit tosissamme ja tunnemme suurta vastuuta haasteiden ratkaisemiseksi yhdessä, sanoo kunnanhallituksen puheenjohtaja Wilhelm Liljeqvist.

Päätöksiä ei ole vielä tehty, vaan työ on vasta alussa. Eri vaihtoehdoista ja rakenteellisista muutoksista on käyty keskustelua, ja kunnan virkamiehet alkavat nyt selvittää niitä. Työn edetessä esiin tulee todennäköisesti myös muita vaihtoehtoisia säästötoimenpiteitä.

Kunnanjohtaja Anneli Pahta toteaa, että Kemiönsaarella on edessään vaikeita taloudellisia päätöksiä.

- Kaikki toimialat käydään tarkasti läpi. Kunnanhallitus on päättänyt vuoden 2019 talousarviokehyksestä, ja hallinnonalat työstävät nyt vaihtoehtoisia ehdotuksia, joilla kustannukset saataisiin pysymään annetuissa puitteissa.

TALOUSARVIOESITYS – VUODEN 2019 TALOUSARVIOVALMISTELUN LÄHTÖKOHDAT:
  • Verotulot 23 825 000 €
  • Valtionosuudet 21 105 000 €
  • Toimintakate 44 005 000 €
  • Vuosikate 725 000 €
  • Poistot 3 900 000 €
  • Alijäämä 3 010 000 €

Palaa otsikoihin