Taideapteekki

Taideapteekki tarjoilee kulttuurielämyksiä ja -toimintaa senioreille.

Apteekin taidepillerit piristävät ja tuovat iloa ikäihmisten arkeen vanhainkodeissa, päiväkeskuksissa ja vuodeosastoilla. Ne soveltuvat myös muille senioriryhmille sekä vammaisille.

Tapahtumat ja näyttelyt

Tarjolla on laaja-alaisesti erilaisia tapahtumia, näyttelyitä ja aktiviteetteja, jotka soveltuvat piristäviksi taidepillereiksi. Täältä löytyy tietoa osasta, mutta kannattaa seurata myös tapahtumakalenteria ja ilmoituksia.

Osa tapahtumista ja toiminnasta on ilmaisia, osa maksullisia. Joihinkin kulttuuriystävä (saattaja) pääsee maksutta mukaan.

Taidepillerikuuri

Taidepillerikuurin voi tilata suoraan kultakin taiteilijalta, jonka kanssa myös sovitaan kaikista käytännön järjestelyistä.

 • Tanssipilleri ilahduttaa ja stimuloi tanssin ja liikkeen avulla.

  Marianne Petters tarjoaa tanssipillereitä vanhainkodeissa, päiväkeskuksissa jne. sopimuksen mukaan.
 • Väripilleri vauhdittaa mielikuvitusta ja piristää arkea. Väripillereitä on saatavilla eri teemoilla ja tekniikoilla, ja ne sovitetaan kykyihin sopiviksi.

  Väriterapiaa antaa Pia Holm.
 • Keramiikkapillereitä ja saviterapiaa annetaan pienissä ryhmissä joko kerta-annoksina tai muutaman kerran tehokuureina.
  Saviterapiaa antaa keraamikko Helena Laakkonen.

 • Musiikkipilleri sisältää vahoista, rakkaista lauluista koostuva energiakuuri, joka pirstää ja luo harmonia. Musiikkihetki sopii kaikille riippumatta siitä, haluaako laulaa mukana vai pelkästään kuunnella.
  Musiikkipillereitä pitää Kaj Kulla jolta ne voi myös tilata puhelimitse numerosta 045 261 8596
 • Muistopilleri: Vanhainkodit ja eläkeläisryhmät voivat lainata Sagalundilta muistojen matkalaukkuja. Matkalaukuissa on eri vuosikymmenille, 1930-luvulta 1950-luvulle, kuuluvia esineitä, jotka herättävät muistoja ja innostavat tarinankerrontaan.

  Sagalundilla on vapaaehtoistyöntekijöitä, joista joku voi olla mukana ohjaamassa keskustelua laukun sisällöstä.
  Matkalaukkuja voi tilata Sagalundista, puh. 02 421 738.
 • Satupilleri: Eikö olisikin ihanaa saada vieraita lapsuuden satumaailmasta? Nyt on mahdollisuus kutsua kylään Elsa Beskowin lastenkirjoista tutut Täti Vihreä, Täti Ruskea ja Täti Sinipunainen. Satupillerin aikana muistelemme yhdessä vanhaa lastenkirjallisuutta ja tädit lukevat ääneen Beskowin runoja.

  Vierailun kesto on noin 45 minuuttia ja se tilataan Sagalundin museosta, puh. 02 421 738.
 • Draamapilleri: Draamapilleri nautitaan 60 min kerta-annoksena ja sen tarjoilee draamaohjaaja Kristiina Tiainen. Pillerin voi tilata myös useamman kerran kuurina, jolloin eri vierailuille rakennetaan omat teemansa. Ainoastaan suomeksi.

  Varaukset suoraan Kristiinalta 050 4867986 tai ktiainen(a)gmail.com

Hinta

Hinta riippuu taiteilijan palkkiosta sekä ohjelman kestosta ja sisällöstä.

Haluatko tarjota taidepillereitä?

Taiteilijat tai kulttuurialan toimijat, jotka haluavat tarjota taidepillereitä senioreille, voivat lähettää tietoa toiminnastaan kulttuurisihteerille, Hanna-Mehtonen Rinne.