Voit varata netissä ajan laboratorioon ja sairaanhoitajan vastaanotolle. Lue ohjeet ennen ajan varaamista:

 Laboratorio:

  • Näytteitä otetaan terveyskeskuslääkärin tai -terveydenhoitajan lähetteellä, jonka he lähettävät laboratorioon sähköisessä muodossa.
  • Näytteitä voidaan ottaa myös paperisella lähetteellä, joka on saatu erikoissairaanhoidosta tai toisesta kunnallisesta terveyskeskuksesta. Tuo paperinen lähete mukanasi laboratorioon.
  • Laboratorio ei ota näytteitä yksityislääkärin lähetteellä, poikkeuksena ovat tietyt pikatestit. Ota tarvittaessa puhelimitse yhteyttä laboratorioon.
  • Laboratorioon analysoitavaksi tuotavia näytteitä varten (esim. virtsanäyte) ei tarvitse varata aikaa, mutta lähete vaaditaan.
  • Jos olet epävarma, pitääkö sinun olla syömättä ennen näytteenottoa, ole varmuuden vuoksi syömättä, tai ota puhelimitse yhteyttä laboratorioon.
  • INR testiin, sokerirasituskokeeseen, Holter-, EKG- ja spirometriatutkimuksiin ei voi varata aikaa netissä. Varaa aika soittamalla laboratorioon puh. 4260454 sen puhelinaikana klo 13-14.

Sairaanhoitajan vastaanotto:
Netissä voit varata ajan ompeleiden poistoa, verenpaineen mittausta ja korvan huuhtelua varten

Ompleiden poisto: Jos haavassa ilmenee infektio-oireita, ota ennen ompeleiden poistoa yhteyttä lääkärinvastaanottoon.
Verenpaineen mittaus: Tule vastaanotolle 20 minuuttia ennen varattua aikaa, jotta verenpaineesi ehtii tasaantua.
Korvan huuhtelu: Käytä korvaan reseptivapaata korvavahaa liuottavaa tuotetta pakkauksen ohjeiden mukaisesti 3 päivää ennen varattua aikaa.