Siirry sisältöön

Saksalaisen ystävyyskoulun opiskelijat vierailivat Kimitoöns gymnasiumissa!

Menestyneen vierailun jälkeen Bochumissa toukokuussa, lukio vastaanotti vieraita Graf-Engelbert Schulen ystävyyskoulusta Bochumista. Kaksitoista opiskelijaa ja kaksi opettajaa vierailivat lukiossa 5-11.9. Keskiviikkona 6.9 tutustuttiin Kemiön keskustaan sekä lukioon, ja illalla oli saunailta Labbnäsissa. Opiskelijat viettivät torstaita osallistuen opetustunneille ja vieraillessaan Sagalundin museossa. Perjantai oli saaristopäivä, jossa vierailtiin Kasnäsissa, Rosalan Viikinkikeskuksessa ja Taalintehtaalla. Viikonlopun aikana saksalaiset opiskelijat viettivät vapaa-aikaa isäntäperheensä kanssa.

– Lauantaina sattui sopivasti olemaan September Open -tapahtuma, ja suurin osa opiskelijoista sai nauttia keskiaikaisesta tunnelmasta. Sunnuntaina grillattiin Björkboda träsketin kupeessa. Meillä oli tyytyväisiä vieraita, jotka lensivät kotiin maanantaina 11.9. He olivat kokeneet paljon sellaista, mikä ei ole aivan arkipäiväistä Ruhrin alueella Saksassa, kuten marjastamista ja sienestystä, veneilyä, futisgolfia, saunomista ja uintia, kertoo lukion saksan ja englannin kielen opettaja Betina Iver.

Vaihto Bochumissa sijaitsevan Graf-Engelbert Schulen ja Kimitoöns gymnasiumin välillä on jatkunut vuodesta 1997, ja se käynnistyi uudelleen tämän vuoden toukokuussa Covid-19:n jälkeen.

Kirveenheitto Rosalan Viikinkikeskuksessa.
Kolmiottelu Rosalan Viikinkikeskuksessa.
Saunailta Labbnäsissa.