Siirry sisältöön

Kysely luonnon monimuotoisuudesta yli kuntarajojen

Luonnon monimuotoisuus köyhtyy niin maailmanlaajuisesti kuin Varsinais-Suomessakin. Luontokato koskettaa meitä kaikkia, mutta voimme löytää ratkaisuja sen suunnan kääntämiseksi ensisijaisesti paikallisesti, joko luontoa säästäen tai sitä ennallistaen.

Kaarinan, Kemiönsaaren, Naantalin ja Paraisten kaupungit/ kunnat pyrkivät yhteisellä kyselyllään saamaan tietoa ihmisille tärkeistä ja luonnon monimuotoisuudeltaan arvokkaista luontokohteista, jotka sijoittuvat varsinaisten luonnonsuojelualueiden ulkopuolelle näiden kuntien alueilla. Toivomme tietoja myös kuntarajat ylittävistä kohteista sekä kohteista, joissa olisi tarvetta luonnon ennallistamiselle tai hoitotoimille. Tavoitteenamme on hyödyntää kyselyn tuloksia Saaristomeren ja sen valuma-alueen luonnon monimuotoisuuden edistämistoimiin kohdekuntien alueella.

Lue lisää ja vastaa kyselyyn tästä: