kemionsaari-850x320

Jätehuolto

Jätehuoltoyhtiö Lounais-Suomen Jätehuolto vastaa sekä vakituisten että vapaa-ajan asuinkiinteistöjen jätehuollosta Kemiönsaaren kunnassa.

  • Yhtiön tehtäviin kuuluvat myös kotitalouksien sekä maa- ja metsätalouden vaarallisten jätteiden keräys, kierrätyspisteiden ja jäteasemien hoito sekä jäteneuvonta.
  • Kaikki asuinkiinteistöt ovat velvollisia liittymään jätehuoltoon.
  • Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta vastaa jätehuollon viranomaistehtävistä. Jätehuoltomaksuja koskevat muistutukset osoitetaan jätehuoltolautakunnalle.

Kiinteistön sijainti ratkaisee kuljetustavan

Kemiönsaaren kunnassa jätteitä kerätään sekä kiinteistökohtaisesti että aluekeräyksenä. 

  • Kiinteistökohtainen keräys: Kemiönsaaren pääsaarella ja Lövö-Kasnäslandetissa polttokelpoinen jäte kerätään ja kuljetetaan suoraan kiinteistöiltä kiinteistökohtaisena keräyksenä. Hyötyjätteet kerätään ja kuljetetaan osittain hyötyjätteiden aluekeräyspisteistä ja osittain suoraan isojen taloyhtiöiden kiinteistöiltä.
  • Aluekeräys: Muilla saarilla, kuten Rosala-Hiittisissä ja Högsårassa, kiinteistön asukkaat kuljettavat polttokelpoiset- ja hyötyjätteet itse aluekeräyspisteiden yhteisiin jäteastioihin.

Jätehuollon perusmaksu

Jäteastian tyhjennyksestä maksettavan jätemaksun lisäksi Kemiönsaaren kunnan alueella maksetaan jätehuollon perusmaksua.

Perusmaksua vastaan asukkaat saavat tuoda vaaralliset jätteet mantereella ja saaristossa kiertäviin keräyksiin sekä 12 kiinteään vastaanottopaikkaan. Lääkejätteet voi viedä apteekkeihin ilman erillistä maksua. Perusmaksutuloilla järjestetään jäteneuvontaa kouluissa, taloyhtiöissä ja tapahtumissa sekä tuotetaan jäteoppaita ja asukaslehti "Huomiselle", joka jaetaan kaikkiin koteihin. Perusmaksulla rahoitetaan myös LSJH:n kierrätyspisteitä sekä lajitteluasemien ja jätekeskusten ylläpitoa ja asiakaspalvelua. Näiden lisäksi perusmaksulla rahoitetaan kuntien yhteisen jätehuoltoviranomaisen toimintaa.

Lisää perusmaksusta: www.lsjh.fi/fi/hinnat/perusmaksu/

Yhteystiedot

Lounais-Suomen Jätehuolto
Asiakaspalvelu puh. 0200 47470
S-posti: asiakaspalvelu@lsjh.fi
www.lsjh.fi

Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta
PL 355, 20101 Turku
S-post: jatehuoltolautakunta@turku.fi