strategibild_SO

Osallistu & vaikuta

Kemiönsaaren kunnan toimintaan on mahdollista vaikuttaa monella eri tapaa.

Anna palautetta

Jos haluat antaa palautetta tai jättää toivomuksen kunnalle, tee se palautelomakkeella, älä aloitelomakkeella.

Otakantaa.fi

Otakantaa.fi on keskustelukanava jossa virkamiehet, poliitikot, asukkaat, vapaa-ajan asukkaat ja muut voivat keskustella ajankohtaisista asioista.

Lue palvelun säännöt ennen käyttöä. Ajankohtaiset keskusteluaiheet ovat listattuna alla.

Otakantaa.fi - Keskustele - Osallistu - Vaikuta

Taalintehtaan urheilupuisto kunnostetaan. Työ on vielä ideavaiheessa. Tämän vuoden aikana urheilupuistoa suunnitellaan. Anna mielipiteesi!
Kemiönsaaren kunta kerää ideoita Taalintehtaan Ruukinpuiston kehittämiseksi. Alueen viihtyisyyttä voidaan parantaa esimerkiksi vihersuunnittelun, ulkokalusteiden ja taiteen avulla. Osallistu ja vaikuta!

Kuntalaisaloite

Kunnan asukkailla on oikeus tehdä kunnalle aloitteita sen toimintaa koskevissa asioissa. Aloite tehdään vapaamuotoisesti, mutta aina kirjallisesti.  Nimettömiä aloitteita ei käsitellä.  Aloite ei ole kysymys. Aloitteen käsittelee kunnassa se viranomainen, jonka toimialaan asia kuuluu. Aloitteen tekijälle ilmoitetaan aloitteen johdosta suoritetuista toimenpiteistä.

Aloitelomakkeen voi:

Kirjoita lomakkeelle selkeästi, mitä asia koskee. Myös nimi ja yhteystiedot ovat pakollisia tietoja.

Kirjaamme aloitteen saapuneeksi kuntaan ja toimitamme sen edelleen asianomaiselle kunnan viranomaiselle. Lähetämme tiedon asian vireillepanosta antamaasi osoitteeseen. Asian diaarinumeron perusteella voit myöhemmin tiedustella asiasi etenemistä.

Avoimet asukastapaamiset

Kunnassa järjestetään vuosittain avoimia asukastapaamisia, joissa kuntalaiset voivat keskustella ajankohtaisista asioista poliitikoiden ja kunnan johdon kanssa. Lisätietoja tapaamisista julkaistaan uutispalstalla.

Sosiaalinen media

Kunnalla on monia erilaisia sosiaalisia medioita, joista voit lukea lisää  lehdistö ja media -sivulta.

Vaikuttamistoimielimet

Lautakuntien lisäksi kunnalla on erilaisia kunnanhallituksen asettamia vaikuttamistoimielimiä.

Muut vaikutusmahdollisuudet