Uutisarkisto

7.11.2018 12.10

Kemiönsaaren Muumipeikko kutsuu juhliin

Perjantaina 16. marraskuuta Hultan päiväkodissa vietetään 30-vuotisjuhlia avointen ovien, yhdessäolon ja musiikkiesitysten merkeissä. Mutta tiedätkö, miten Muumipeikko päätyi koristamaan päiväkodin kylttiä?

Paikkakunnan historiaa tuntevat tietävät, että päiväkodin rakentaminen Taalintehtaalle ei sujunut ihan muitta mutkitta. Siihen aikaan – kuten nykyäänkin – oli taloudellisesti tiukat ajat ja kunnassa pelättiin lapsimäärän vähenevän. Poliitikot pääsivät lopulta yhteisymmärrykseen päiväkodin paikkamäärän pienentämisestä, ja uusi päiväkoti saatiin avattua syksyllä 1988.

Mukana siihen aikaan olivat muun muassa Susann Fagerlund, joka kuului päivähoidon ensimmäiseen ikäluokkaan, sekä lastentarhaopettaja Gunvor Karlsson-Lindholm.

- Siihen aikaan minulla oli hoidettavanani 3–6-vuotiaiden ryhmä. Kuten nykyisinkin, ryhmässä oli tuolloin sekä ruotsinkielisiä että suomenkielisiä lapsia, muistelee Karlsson-Lindholm, joka on vastannut Hultan esikoulusta vuodesta 2002 lähtien.

Kutsuvieraita ja kahvia

Susann Fagerlund, joka toimii nykyään pedagogisena ohjaajana, on viime viikkoina yrittänyt saada yhteyttä vanhoihin päiväkotikavereihinsa kutsuakseen nämä mukaan juhliin.

- Olemme tavoittaneet useita Facebookin kautta, mutta emme ole onnistuneet saamaan yhteyttä kaikkiin. Kaikki, jotka tunnistavat kuuluvansa kyseiseen ryhmään, saavat mielellään ottaa yhteyttä ja ovat tervetulleita mukaan juhlatilaisuuteen.

Tilaisuuteen kutsutaan erityisesti myös alkuvuosina 1988–89 mukana olleet työntekijät. Myös kaikki muut ovat tervetulleita mukaan seurustelemaan, kuuntelemaan musiikkiesityksiä sekä nauttimaan kupillisen kahvia ja pientä makeaa.

Kirje Tove Janssonilta

Hultassa käyneet ovat varmaankin kiinnittäneet huomiota ulkoseinässä olevaan Muumipeikkoon. Päiväkoti on itse asiassa yksi harvoista paikoista koko maassa, jolla on itsensä Tove Janssonin lupa käyttää tätä tunnettua hahmoa kyltissään.

Tämä juontaa juurensa siihen, että päiväkodin johtajana siihen aikaan toiminut May-Gun Dannström lähetti Janssonille luonnoksen Muumipeikosta ja pyysi saada käyttää hahmoa päiväkodin logona. Tove Jansson vastasi myöntävästi, mutta ei kuitenkaan ollut ihan vakuuttunut piirroksesta. Sen sijaan hän lähetti paluupostissa oman versionsa, joka koristaa päiväkodin kylttiä tänäkin päivänä.

  • Hultan päiväkodissa on avoimet ovet perjantaina 16. marraskuuta klo 9–11 ja 14–18. Lapset esiintyvät klo 10 ja 14.30. Hulta tarjoaa kahvia ja makeaa purtavaa. Lisätietoja Hultan päiväkodista, puh. 040 646 3099.
  • Kuulutko Hultan päiväkodin ensimmäiseen ikäluokkaan 1988–89? Lähetä yhteystietosi osoitteeseen susann.fagerlund(at)kimitoon.fi

Näin Tove Jansson kirjoitti 18.10.1989 (käännös ruotsin kielestä):

Parahin May-Gun,

Kiitos ystävällisestä kirjeestäsi ja Hultasta ottamistasi valokuvista.

Voitte toki käyttää Peikkoa kyltissänne – mutta lähettämäsi piirustus ei ole kovin hyvä. Lähetän tilalle uuden, joka pitäisi voida suurentaa tarkasti viivapiirros säilyttäen (myös viivojen väliset pienet välit).

Lämpimin terveisin teille kaikille –

Tove J.

brev-figur
Tove Janssonin kirje ja piirustus ovat hyvässä tallessa päiväkodissa.

Hulta1
Lastentarhaopettaja Gunvor Karlsson-Lindholm ja pedagoginen ohjaaja Susann Fagerlund olivat mukana päiväkodin alkuaikoina 30 vuotta sitten.

Tillbaka till rubrikerna