Uutisarkisto

13.8.2018 17.00

Taidekioskin hakuaikaa pidennetään - hae vielä tällä viikolla!

Uusi hanke tuo kiertävät taidetyöpajat kaikkiin Kemiönsaaren kouluihin seuraavan kahden vuoden ajaksi. Syyskuussa käynnistyvä Kemiönsaaren Taidekioski on yksi valtion tukemista kärkihankkeista. Tavoitteena on mahdollistaa kaikille lapsille ja nuorille tasa-arvoiset mahdollisuudet ilmaista itseään luovasti.

Hanke tarjoaa uudenlaisen toiminnan osana lasten ja nuorten koulupäivää. Taidekioskin ohjaaja vierailee viikoittain kiertävästi kolmessa eri koulussa, ja järjestää yhdessä koulun oppilaskunnan kanssa suunniteltua luovaa toimintaa pisimmän välitunnin ajan. Tärkeä osa hankekokonaisuutta on toteuttaa toiminta oppilaiden toiveiden pohjalta.

– Haluamme toiminnan olevan oppilaiden näköistä ja toimia mahdollisimman paljon heidän toiveidensa pohjalta – mitä ja miten he haluavat luoda, haluavatko he ottaa kantaa johonkin ja miten ja milloin he haluavat esittää teoksiaan yleisölle, sanoo hankehakemusta tekemässä ollut kulttuurisihteeri Hanna Mehtonen–Rinne.

Taidekioskin toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista ja täysin ilmaista. Toimintaan osallistuminen antaa siihen osallistuville oppilaille työkaluja käsitellä ja ilmaista heidän omia kokemuksiaan taiteen avulla. Samalla kehittyy kulttuuritietous ja syntyy uudenlaista dialogia oppilaiden, koulun ja kunnassa asuvien taiteilijoiden välille.

Hanke on Sagalundin lastenkulttuurikeskuksen omistama mutta toteutetaan yhteistyössä Kemiönsaaren kunnan ja kunnan koulujen kanssa. Hankkeen ydinhenkilönä toimii siihen palkattava Taidekioskin ohjaaja.

Helteisen kesän vuoksi hakuaikaa on pidennetty viikolla. Haku on auki 19. elokuuta asti. Lisätietoja löytyy Sagalundin sivuista. 

Palaa otsikoihin