festival

Festivaalit

Kemiönsaaren Musiikkijuhlat

Kemiönsaaren Musiikkijuhlat tarjoaa niin vanhaa kuin uudempaakin kamarimusiikkia Kemiönsaaren upeissa kulttuurimaisemissa ja sen ympäristössä. Suomalaiset ja kansainväliset huippuesiintyjät tarjoavat elämyksiä tunnelmallisissa kartanoissa ja kauniissa kirkoissa. Heinäkuussa 2018 Kemiönsaaren Musiikkijuhlat juhli 20. toimintavuottaan.  

Baltic Jazz

Baltic Jazz-festivaalilla kohtaa klassisen jazzin eri tyylisuunnat muiden musiikin tyylilajien kanssa. Baltic Jazz on kuuluisien, kansainvälisesti huipulla olevien artistien sekä paikallisten kykyjen tapaaminen, mutta myös veneilijäkansan, mökkiläisten, kesälomanviettäjien ja paikallisten asukkaiden kokoontuminen yhteen yhden heinäkuisen viikonlopun aikana jolloin kesä on kauneimmillaan.

Festival Norpas

Festival Norpas tuo saaristolaiseen ruukkikylään vaikutteita eri puolilta maailmaa ja luo yhteyksiä eritaustaisten ihmisten, niin taiteilijoiden kuin yleisönkin välille. Elokuun alussa monitaiteellinen festivaali tarjoaa kolmen päivän ajan taiteellisesti korkeatasoisia mutta tyylilajiltaan varsin vaihtelevia musiikkiesityksiä, kuvataidetta, valokuvaa, elokuvaa, performanssia sekä tietenkin myös ruokaa, juomaa ja tunnelimaista tunnelmaa. Oleellisena osana tapahtumassa ovat myös erilaiset työpajat, keskustelut ja taiteilijarupattelut.

Muut festivaalit

Kemiönsaarella tapahtuu jatkuvasti jotakin, ja tänne mahtuu myös pienempiä festivaaleja. 

Yksi niistä on säveltäjä ja muusikko Antti Tolvin vaihtoehtoinen musiiikkifestivaali Kiilan Äänipäivät. Äänipäivät on kesän ensimmäinen festivaali, jonka esityksiä yhdistää täydellinen taiteellinen vapaus.Mörkö -festivaali on erikoinen festivaali erikoisessa paikassa. Festivaali on nimensä mukaisesti pimeysfestivaali vuoden hiljaisimpaan ja pimeimpään aikaan marraskuussa. Festivaalin ohjelmisto rakentuu ammattilaisten tekemistä valotaideteoksista sekä vapaaehtoisten ja asukkaiden yhdessä tekemistä teoksista.