villalande

Villa Lande – Kemiönsaaren kulttuuritalo

Villa Landessa järjestetään muun muassa konsertteja, elokuvanäytöksiä, seminaareja ja gaalailtoja. Talo on iloisten ilmeiden ja hienojen kokemusten tyyssija. Villa Landessa toimii myös joukko yrityksiä, yhdistyksiä sekä kirjasto.

Rakennuksessa yhdistyvät moderni arkkitehtuuri ja perinteikkyys, ja se sulautuu kauniisti ympäristöönsä. Siitä puheen ollen, tiedätkö, mistä Villa Lande on saanut nimensä?

Nimi on peräisin nimikilpailusta, jossa voittaja käytti kekseliäästi Villa Lantea inspiraation lähteenä. Villa Lante on Roomassa sijaitseva renessanssihuvila, jossa Suomen Rooman-instituutti on toiminut alkuajoistaan eli vuodesta 1950 lähtien (ja jonka se muuten osti perustajansa Amos Andersonin lahjoittamin varoin). Pisteenä i:n päällä molempien keskusten tehtävänä on vielä kulttuurin edistäminen.Tilat ja tekniikka

Villa Landen nykyaikaisesti varusteltu auditorio soveltuu erinomaisesti seminaarien ja isojen kokousten järjestämistilaksi.

Auditorio toimii myös kauniina konserttisalina ja taiteen esittämistilana. Salissa on hyvä akustiikka, jota voidaan säätää eri tarpeisiin ilman häiritseviä ilmastointi- ja resonanssiääniä. Istumapaikkoja on noin 250.

Lisäksi tilassa toimii huippumoderni elokuvateatteri.

Kokoustilat

  • Anderson, 2. krs. Istumapaikat 16+, wifi, lan ja videotykki.
  • Janson, 2. krs. Istumapaikat 8+, wifi ja videotykki.

Näyttelytilat

Aulassa on näyttelytilat ja kahvila Lalla Vinde.


Yritykset ja yhdistykset

Villa Landessa toimivat seuraavat yritykset ja yhdistykset: