seniorerSeniorikulttuuri

Taide ja kulttuuri ovat kaikkien perusoikeus. Taiteen ja kulttuurin hyvää tekevä vaikutus on todennettu sekä kokemusperäisesti että tutkimuksin. Kulttuurin terveys- ja hyvinvointivaikutukset on todettu tärkeiksi. Taideharrastukset kohentavat myös ikäihmisten fyysistä ja henkistä vireyttä ja tuovat elämään mielekkyyttä. 


Taideapteekki

Koska luovuus on ihmisen koko elinkaaren kestävä lajiominaisuus, ei ikääntyminen ole peruste vähentää kulttuuriharrastusten määrää tai laskea tarjonnan tasoa. Taideapteekkin tavoitteena on tuoda ikäihmisten kulttuuri ja taidetoiminta marginaalista keskiöön. Tämä tapahtuu tukemalla laitoksissa asuvien ikääntyneiden mahdollisuus saada kulttuurielämyksiä ja -toimintaa. 

Pienimuotoista tukea toimintaan voi hakea Kemiönsaaren kunnalta tai  Svenska Kulturfondenilta. Fyrk.fi tarjoaa ajankohtaista tietoa säätiöiden, rahastojen ja eri ohjelmien avustuksista ja apurahoista. 

Taidepilleri

Taidepillerin voi tilata suoraan taiteilijalta, jonka kanssa myös sovitaan käytännön järjestelyistä. Hinta riippuu taiteilijan palkkiosta sekä ohjelman kestosta ja sisällöstä. 

 • Tanssipilleri ilahduttaa ja stimuloi tanssin ja liikkeen avulla.

  Marianne Petters tarjoaa tanssipillereitä vanhainkodeissa, päiväkeskuksissa jne. sopimuksen mukaan.
 • Väripilleri vauhdittaa mielikuvitusta ja piristää arkea. Väripillereitä on saatavilla eri teemoilla ja tekniikoilla, ja ne sovitetaan kykyihin sopiviksi.

  Väriterapiaa antaa Pia Holm.

 • Musiikkipilleri sisältää vahoista, rakkaista lauluista koostuva energiakuuri, joka pirstää ja luo harmonia. Musiikkihetki sopii kaikille riippumatta siitä, haluaako laulaa mukana vai pelkästään kuunnella.
  Musiikkipillereitä pitää Kaj Kulla jolta ne voi myös tilata puhelimitse numerosta 045 261 8596.
 • Muistopilleri: Vanhainkodit ja eläkeläisryhmät voivat lainata Sagalundilta muistojen matkalaukkuja. Matkalaukuissa on eri vuosikymmenille, 1930-luvulta 1950-luvulle, kuuluvia esineitä, jotka herättävät muistoja ja innostavat tarinankerrontaan.

  Sagalundilla on vapaaehtoistyöntekijöitä, joista joku voi olla mukana ohjaamassa keskustelua laukun sisällöstä.
  Matkalaukkuja voi tilata Sagalundista, puh. 02 421 738.
 • Satupilleri: Eikö olisikin ihanaa saada vieraita lapsuuden satumaailmasta? Nyt on mahdollisuus kutsua kylään Elsa Beskowin lastenkirjoista tutut Täti Vihreä, Täti Ruskea ja Täti Sinipunainen. Satupillerin aikana muistelemme yhdessä vanhaa lastenkirjallisuutta ja tädit lukevat ääneen Beskowin runoja.

  Vierailun kesto on noin 45 minuuttia ja se tilataan Sagalundin museosta, puh. 02 421 738.
 • Draamapilleri: Draamapilleri nautitaan 60 min kerta-annoksena ja sen tarjoilee draamaohjaaja Kristiina Tiainen. Pillerin voi tilata myös useamman kerran kuurina, jolloin eri vierailuille rakennetaan omat teemansa. Ainoastaan suomeksi.

  Varaukset suoraan Kristiinalta 050 4867986 tai ktiainen(at)gmail.com
 • Tarjolla on myös tapahtumia, näyttelyitä ja aktiviteetteja, jotka soveltuvat piristäviksi taidepillereiksi. Seuraa Kemiönsaaren tapahtumakalenteria tai ole yhteydessä Kemiönsaaren kunnan kulttuurisihteeriin jos haluat lisätietoja.

Haluatko tarjota taidepillereitä?

Taiteilijat tai kulttuurialan toimijat, jotka haluavat tarjota taidepillereitä senioreille, voivat lähettää tietoa toiminnastaan kulttuurisihteerille, Hanna-Mehtonen Rinne.