Kemiönsaari

Kemiönsaari - Saaristomeren portti

Tervetuloa luonnonkauniille Kemiönsaarelle. Tämä meren ympäröimä, historiallinen kulttuuriympäristö on vierailun arvoinen vuoden ympäri. Kemiönsaaren kunta koostuu noin 3 000 saaresta ja luodosta, joista noin 30 on ympäri vuoden asuttuja.

Kemiönsaarelle muodostui pysyvä asutus 1100-luvulla ruotsalaisen uudisasutuksen myötä. Viikinkien idäntie kulki aikanaan Hiittisten alueen ja Kemiönsaaren rannikon kautta.

Kemiönsaari on porttisi maailman kauniimpaan saaristoon - Saaristomeren kansallispuisto. Saaristomme kuuluu myös Saaristomeren biosfäärialueeseen, toinen kahdesta UNESCO-biosfäärialuuesta Suomessa. Rannikkoreitti on uusi  pyöräilyreitti, joka yhdistää Teijon kansallispuiston metsä- ja järvimaisemat sekä Saaristomeren kansallispuiston upeat saaristomaisemat.

Kemiönsaaren nähtävyyksiin kuuluvat mm. Bengtskärin majakka, Örön linnakesaari, Taalintehtaan ruukkikylä, Högsåra, Söderlångvikin kartano sekä saaristokylät Rosala ja Hiittinen.

Kemiönsaaren tapahtuma-anti on runsas. Baltic Jazz, Festival Norpas, Kemiönsaaren musiikkijuhlat ja September Open houkuttelevat kävijöitä läheltä ja kaukaa.

Näe ja koe

Kemiönsaari on paratiisi sinulle, joka haluat viettää aktiivista ulkoilmaelämää, nauttia monipuolisesta kulttuurista ja tapahtumatarjonnasta tai viettää mukavaa aikaa perheen ja ystävien kanssa. Löydä rauha luonnonkauniista maisemista sekä inspiraatiota mielenkiintoisista nähtävyyksistä.

Rannikkoreitti, joka kulkee läpi Teijon kansallispuiston kauniiden metsä- ja merimaisemien Saaristomeren kansallispuistoon, on uusi mielenkiintoinen pyöräilyreitti. Lisäksi suosittelemme ulkoilemaan lukuisilla luonnonpoluillamme tai melomaan Taalintehtaan lähellä sijaitsevalla luonnonkauniilla Stora Masugnsträsketillä!

Liikenneyhteydet

Helsingistä Kemiönsaarelle ajaa noin kahdessa tunnissa ja Turusta noin 45 minuutissa. Kemiönsaarelle pääsee maanteitse idästä, Strömman kanavan kautta. Koillisesta ja Salon suunnasta Kemiönsaarelle pääsee Kokkilan maantielautalla. Turusta eli pohjoisen suunnasta Kemiönsaarelle pääse Rungonsalmen sillan kautta.

Saaristoon, muun muassa Högsåraan, Hiittisiin, Rosalaan ja Vänöhön, on lauttayhteys Taalintehtaalta ja Kasnäsista. Hiittisiin ja Rosalaan sekä Högsåraan kulkee autolautta. Muut yhteydet eivät sovellu autoille.

Kemiönsaaren uusin silta on Lövön silta, joka avattiin liikenteelle vuonna 2011. Silta yhdistää Söljeholmenin Lövön saareen. Näiden välillä liikennöi aikaisemmin maantielautta. Lövön silta on 473 meträ pitkä ja vapaa korkeus on 19 metriä.

Syö ja juo

Ravintolat ja kahvilat tarjoavat ystävällistä palvelua sekä laadukasta ruokaa ja juomaa niin pieneen makean nälkään kuin suurempiin juhlatilaisuuksiin. Astu siis sisään viettelevien saaristolaismakujen maailmaan!

Majoitus

Haluatko nauttia luonnon läheisyydestä idyllisessä mökissä vai kenties ripauksesta ylellisyyttä hotellissa? Majoitusvaihtoehdoista löydät takuulla mieleisesi majoitusvaihtoehdon. Kemiönsaarelta voit luonnollisestikin yöpyä myös leirintäalueella tai vierasvenesatamassa.