IMG_3682_SC

Työllisyys

Työllisyysyksikkö auttaa työhön ja työllistymiseen liittyvissä asioissa. Tunnetko epävarmuutta nykyisessä työssäsi, haetko töitä, harkitsetko alanvaihtoa tai haluatko kuulla muista tarjolla olevista työllistymismuodoista? Ota yhteyttä!

Työhönvalmennus

Työelämävalmentaja Maria Lindberg tarjoaa ohjausta, joka auttaa sinua pääsemään eteenpäin opintoihin, työelämään tai muihin työllistymismuotoihin. Hänen toimipisteensä sijaitsee Ekocenterissä.

Ekocenter

Kierrätyskeskus Ekocenterin tavoitteena on tarjota töitä työmarkkinoilla heikossa asemassa oleville ihmisille. Tarjoamme mahdollisuutta työkokeiluun, palkkatuettuun työhön sekä kuntouttavaan työtoimintaan. Osallistujilla on myös mahdollisuus nuorisotyöpajan kanssa yhteistyössä järjestettyyn valmennukseen sekä työelämävalmentajan tukeen.

Ekocenter ja sen myymälä sijaitsevat Taalintehtaalla osoitteessa Puolukkakuja 1.

Nuorisotyöpaja

Nuorisotyöpaja ISLA+ on tarkoitettu 16–29-vuotiaille nuorille. Nuoret voivat hakeutua nuorisotyöpajaan TE-toimiston tai kunnan sosiaalityöntekijän kautta. Nuoret voivat myös itse soittaa nuorisotyöpajaan ja sopia käynnistä.

Toiminnan tarkoituksena on tehdä nuoren kanssa suunnitelma koulutuksesta, työstä tai muusta toimenpiteestä. Nuorityöpaja tarjoaa yksilöllistä neuvontaa/ohjausta sekä ryhmätoimintaa. Ryhmätoiminta kokoontuu sekä nuorisotyöpajan tiloissa että muualla.

Nuorisotyöpajassa nuori voi keskustella ohjaajansa kanssa luottamuksellisesti omista ajatuksistaan sekä saada apua ja tukea yhteisesti laaditun toimintasuunnitelman pohjalta, jossa on selkeästi määritelty tavoitteet.

Nuorisotyöpaja ISLA+ sijaitsee Taalintehtaan DIT-centerissä, osoitteessa Masuunintie 5.

Etsivä nuorisotyö

Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin.
Etsivä nuorisotyö etsii nuoren kanssa ratkaisuja eri ongelmiin ja kysymyksiin sekä auttaa nuorta saamaan tarvitsemansa palvelut.

Etsivän työn ensisijaisena tehtävänä on auttaa 16–29-vuotiaita nuoria, jotka:

  • ovat ilman opiskelupaikkaa 
  • ovat työelämän ulkopuolella
  • jotka tarvitsevat tukea saadakseen tarvitsemansa palvelut.

Etsivä nuorisotyö tarjoaa nuorelle varhaista tukea, jos nuori sitä itse haluaa.

Yhteystiedot: Vilma Pikkarainen, etsivä nuorisotyöntekijä, 040 5373914, etsivat(at)kimitoon.fi