Siirry sisältöön

(being) a multiplicity

Aika:
-
Paikka:
Kulturhus Björkboda
Osoite:
Smedskullavägen 3
Järjestäjä:
Kulturhus Björkboda

(being) a multiplicity
Tina Mariane Krogh Madsen
8.9.–22.10.2023
Kulturhus Björkboda

(being) a multiplicity (moninaisuutena oleminen) koostuu tanskalaisen taiteilijan Tina Mariane Krogh Madsenin performatiivisistä teoksista. Teokset ovat yhteydessä ja yhteisvaikutuksessa maahan liittyvissä ja geologisissa prosesseissa ja kiinnittävät huomiomme kohti aikaa ja materiassa tapahtuvaa liikettä.

Teosten installaatio-osuus keskittyy aistinvaraiseen lähestymistapaan ja suhteellisuudesta lähtevien ympäristön tarpeiden ymmärtämiseen. Kuuntelun, liikkeen, tunto- ja äänikokeilun avulla olemassaoloon liittyvät ideat avautuvat galleriatilassa rekisteröinteinä, piirroksina, notaatioina, ääninä, videoina ja performanssitaiteena.

Esitettyjen teosten ja prosessien materiaalit on kerätty kenttätyönä sekä työstetty Kemiönsaareenkin kytkeytyvissä, Pohjoismaisissa taitelijaresidensseissä. Ne ovat siis heijastuksia ja värähtelyitä, jotka tulevat muista paikoista, jotka aktivoituvat uudelleen ja liittyvät Kulturhus Björkbodan puitteisiin; poikkitieteellisenä koostumuksena, jota ohjaa moninkertaisuuden – moninaisuutena olemisen – aina useamman kuin yhden dynamiikka!

(being) a multiplicity kokonaisuuteen kuuluu avausperformanssi 8. syyskuuta, joka aktivoi galleriatilan ja viimeistelee installaation. Lisäksi näyttelyyn kuuluu taiteilijan johtamia kuuntelutilaisuuksia Kulturhus Björkbodassa ja sen ympäristössä, 30. syyskuuta ja 22. lokakuuta molempina päivinä klo 13.00 alkaen. Syyskuun lopun kuuntelutilaisuudesta lisätään installaatioon uutta materiaalia performatiivisenä eleenä.

Tina Mariane Krogh Madsen (DK) on taiteilija ja tutkija, joka työskentelee performanssitaiteen, äänen, avoimen teknologian ja aineen välillä – sekä harjoittaen että toimien yhteistyössä filosofian ja geologian kanssa. Madsen on Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun tohtoriopiskelija, joka tutkii ympäristöön liittyvää, eettis-esteettistä performanssitaidetta ja affektiivisia suhteita ilmastonmuutoksen kontekstissa. Madsen on opiskellut taidetta ja kasvatusta College of Arts, Crafts and Design (DK) koulussa ja hänellä on taidehistorian maisterin tutkinto Århusin yliopistosta (DK). “Deep Listening”-metodi on keskeisessä osassa Madsenin työskentelyssä ja hän on sertifioitu Deep Listening -fasilitaattori Center for Deep Listening – Rensselaer Polytech Institutessa (US). Madsen on esittänyt ja esitellyt töitään kansainvälisesti monissa muodoissa ja konteksteissa ja toiminut performanssitaiteen parissa vuodesta 1998. Madsen on Performance protocols – a nomadic platform for instruction-based art and collaborative processes perustaja ja kuraattori sekä BKF:n (Danish Visual Artists), Suomen Biotaiteen seuran jäsen ja The Eco and Bioart Labin (Linköping University, SE) toiminnassa mukana.

Taiteilija esiintyy avajaisiltana 8.9.

Artists website
https://www.tmkm.dk/