Siirry sisältöön

FIXFILMFESTIVAL

Aika:
Paikka:
Bio Fix, Villa Lande
Osoite:
Engelsbyntie 8, 25700 Kemiö
Hinta:
8€/film 25€/filmpass
Järjestäjä:
Kemiönsaaren kunta & Finlandssvenskt Filmcentrum

FixFilmFestival palaa lokakuussa piristämään syksyn pimeyttä! Viisi poikkeuksellista elokuvaa tarjoavat draamaa, iloa ja elämyksiä elokuvan ystäville.

LAUANTAI 14.10
11.00 Aftersun / päivämme auringossa
15.00 The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry / Harold Fryn toiveikas taival
17.30 Lamm – Lamb
19.45 Decision to Leave

SUNNUNTAI 15.10
15.00 Tár

HINTA
8€ /lippu
25€/elokuvapassi
Liput ja elokuvapassin voi ostaa ovella. Ovet aukeaa lauantaina 14.10 klo 10.00.
Kahvila on auki lauantaina 10.30 – 15.00 ja kirjasto on auki lauantaina 10.00 – 14.00.

KULTTUURIN AXEL-PALKINNOT
Kulttuurin Axel-palkintoja jaetaan elokuvajuhlien aikana! Kaikille avoin tapahtuma alkaa klo 13:00 ja kestää noin tunnin. Seuraavat palkinnot jaetaan: Vuoden kulttuuripalkinto, Vuoden kulttuuriteko, Vuoden nuori kulttuuripalkinto ja kirjaston Axelpalkinto. Tervetuloa seuraamaan palkintojenjakoa!

ELOKUVISTA

AFTERSUN / Päivämme auringossa
2022, UK

Aftersun – päivämme auringossa on kriitikoiden ylistämä Charlotte Wellsin debyyttielokuva vanhemmuudesta, muistojen ohimenevyydestä ja aikuiseksi kasvamisesta. Cannesin elokuvajuhlilla huomiota herättäneen elokuvan päärooleissa loistavat Paul Mescal ja Francesca Corio, joiden kemia nuorena isänä ja tyttärenä on käsinkosketeltavan aitoa. Paul Mescal huomioitiin roolistaan parhaan miespääosan Oscar-ehdokkuudella.

Eronnut isä (Paul Mescal) lähtee pienen tyttärensä kanssa vaatimattomalle pakettimatkalle, jossa he jakavat ilon auringosta, uima-altaasta ja yhdessäolosta. Muistikuvia kuitenkin värittää selittämätön melankolia, kun Sophie kaksikymmentä vuotta myöhemmin ajattelee yhteistä lomaa. Kuka olikaan se isä, jonka Sophie luuli tuntevansa?

Ohjaus: Charlotte Wells
Käsikirjoitus: Charlotte Wells
Näyttelijät: Paul Mescal, Frankie Corio, Celia Rowlson-Hall
Genre: Draama
Pituus: 102 min.
Ikäraja: 7
Kieli: Englanti
Tekstitys: Suomi, ruotsi
Linkki traileriin(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

THE UNLIKELY PILGRIMAGE OF HAROLD FRY / Harold Fryn toiveikas taivas
2023, UK


HAROLD FRYN TOIVEIKAS TAIVAL ei ole tavallinen sankaritarina. Harold on huomaamaton mies, joka on epäonnistunut elämässään kaikessa tärkeässä: aviomiehenä, isänä ja ystävänä. Nyt reilusti yli 60-vuotiaana Harold kuitenkin yllättää niin itsensä, vaimonsa, kuin kaikki muutkin. Kun Harold kuulee vanhan ystävänsä olevan saattohoidossa, hän tahtoo lähettää tälle surunvalittelunsa. Postiin käveltyään Haroldista kuitenkin tuntuu, ettei kirje ole tarpeeksi. Hetken mielijohteesta Harold lähtee jalan matkaan ystävänsä luo, ja pian matka koko maan halki tekee hänet tunnetuksi ympäri Englannin. Harold toivoo pelastavansa matkanteolla ystävänsä, mutta löytää samalla myös tien takaisin itseensä, ja lopulta kotiin.

HAROLD FRYN TOIVEIKAS TAIVAL on koskettava kertomus itsensä löytämisestä, anteeksiannosta ja hetkeen tarttumisesta. Hettie McDonaldin (Normal People) elokuvan nimiroolissa nähdään Oscar-palkittu Jim Broadbent yhdessä ylistetyn Penelope Wiltonin (Downton Abbey) kanssa. Elokuva pohjautuu Rachel Joycen bestselleriin.

Ohjaus: Hettie Macdonald
Käsikirjoitus: Rachel Joyce
Näyttelijät: Jim Broadbent, Penelope Wilton, Monika Gossmann, Maanuv Thiara
Genre: Draama
Pituus: 107 min.
Ikäraja: 12
Kieli: Englanti
Tekstitys: Suomi, ruotsi
Linkki traileriin(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

LAMM / Lamb / Dýrið
2021, Islanti, Ruotsi, Puola

Lamb on yliluonnollinen draama islantilaisesta pariskunnasta, joka asuu lammaslaumoineen kauniilla mutta syrjäisellä maatilalla. Kun he löytävät mailtaan salamyhkäisen vastasyntyneen, he päättävät pitää sen ja kasvattaa omanaan. Tämä yllättävä tapahtuma ja mahdollisuus perheellistymiseen tuottaa parille paljon iloa, kunnes se lopulta tuhoaa heidät. Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkintoehdokas vuonna 2022.

Ohjaus: Valdimar Jóhannsson
Käsikirjoitus: Valdimar Jóhannsson, Sjón
Näyttelijät: Noomi Rapace, Hilmir Snær Guðnason, Björn Hlynur Haraldsson, Ingvar Eggert Sigurðsson
Genre: Darama, kauhu
Pituus: 106 min.
Ikäraja: 16
Kieli: Islanti
Tekstitys: Englanti
Linkki traileriin(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)


DECISION TO LEAVE / Heojil kyolshim
2023, Eteläkorea

Cannesin elokuvajuhlien pääkilpasarjassa parhaasta ohjauksesta palkittu Decision to Leave on korealaisohjaaja Park Chan-Wookin (Oldboy, The Handmaiden) uusi mestariteos. Koukuttava romanttinen trilleri salpaa hengityksen ja ällistyttää aina viimeiseen kuvaan saakka. Elokuva on valittu Etelä-Korean Oscar®-ehdokkaaksi parhaan kansainvälisen elokuvan kategoriassa.

Mies putoaa vuorenhuipulta kuolemaansa. Etsivä Hae-joon (Park Hae-il) matkaa vuorille tutkimaan miehen kuolemaa: työnnettiinkö hänet vai hyppäsikö mies itse? Rikostutkinnan edetessä miehen leski, Sea-rae (Tang Wei), nousee pääepäillyksi. Mitä pidemmälle tutkimukset etenevät, sitä syvemmältä petoksen ja intohimon suosta Hae-joon löytää itsensä. Hän painii tutkinnan pääepäilyyn kasvavan ihastuksen, oman avioliittonsa ja etsivän työnsä välillä.

Ohjaus: Park Chan-wook
Käsikirjoitus: Park Chan-wook, Chung Seo-kyung
Näyttelijät: Tang Wei, Park Hae-il, Lee Jung-hyun, Go Kyung-Pyo
Genre: Draama, jännitys
Pituus: 139 min.
Ikäraja: 12
Kieli:
Tekstitys: Suomi, ruotsi
Linkki traileriin(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)


TÁR
2023, USA, Saksa

Käsikirjoittaja-tuottaja-ohjaaja Todd Fieldin elokuvassa “Tár” Cate Blanchett on Lydia Tár, suuren saksalaisen sinfoniaorkesterin uraauurtava kapellimestari. Uransa huipulla oleva Tár valmistautuu sekä kirjan julkaisuun että hartaasti odotettuun Mahlerin 5. sinfonian live-esitykseen. Muutamien viikkojen kuluessa hänen elämänsä alkaa hajota liitoksistaan äärimmäisen modernilla tavalla. Näin syntyy riipaiseva tutkielma vallasta, vallan vaikutuksista ja pysyvyydestä nyky-yhteiskunnassa.

Ohjaus: Todd Field
Käsikirjoitus Todd Field
Näyttelijät: Cate Blanchett, Noémie Merlant, Nina Hoss, Sophie Kauer, Julian Glover, Allan Corduner, Mark Strong
Genre: Psykologinen draama, musiikki
Pituus: 157 min.
Ikäraja: 12
Kieli: Englanti
Tekstitys: Suomi, ruotsi
Linkki traileriin(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)