Siirry sisältöön

Variations in Human – Jukka Suhonen & Anssi Jääskeläinen

Aika:
- klo -
Paikka:
Kulturhus Björkboda
Osoite:
Smedskullavägen 3
Järjestäjä:
Kulturhus Björkboda

Variations in Human
Jukka Suhonen ja Anssi Jääskeläinen
4.–28.7.2024, Galleria
Kulturhus Björkboda

Avajaiset torstaina 4.7. klo 18:00, tervetuloa!

‏Heinäkuun näyttely Kulturhus Björkbodan galleriassa tuo yhteen kaksi kokenutta kuvataiteilijaa Jukka Suhosen Joensuusta ja Anssi Jääskeläisen Tampereelta. Jukka Suhonen maalaa akryylimaalauksia kankaalle ja nestemäisillä tusseilla paperille sekä piirtää tussikynäpiirroksia. Teoksissa esiintyy ihminen tai vain osa figuurista, jalka, torso, pää tai kädet. Sommittelussa voi olla myös viitteitä villiin luontoon sekä ihmisen luomiin rakenteisiin maisemassa. Anssi kuvaa tekemistään seuraavasti: "Minä teen taidetta, en välttämättä siksi että aina haluaisin, en polttavasta intohimosta, vaan siksi että minun on pakko, pakko saada elämäni jotenkin valmiiksi. Sanon itselleni: pelkistä, unohda kaikki väreillä ja detaljeilla kikkailu ja keskity pelkästään siihen mikä on ilmaisusi ydin, hylkää kaikki joutava ja näytä vain ihmisyyden arin ja raain paljaus, elämä joka on riisuttu kaikista koristeistaan ja lavasteistaan ja spektaakkeleistaan, älä ”kuvaa” mitään."

Jukka Suhonen (s.1963) on joensuulainen kuvataiteilija. Hän on valmistunut Kankaanpään taidekoulusta maalauslinjalta taidemaalariksi 1988, jonka jälkeen hän on toiminut vapaana taiteilijana. Suhonen työskenteli Joensuun taidemuseo ONNI:ssa 14 v, mitä ennen hän toimi kuvataiteen tuntiopettajana Joensuun lasten ja nuorten kuvataidekoulussa sekä Joensuun seudun kansalaisopistossa. Jukka Suhosen teoksia on Suomen valtion ja Joensuun kaupungin kokoelmissa sekä yksityisissä kokoelmissa.

Anssi Jääskeläinen (s. 1966) on Tamperelainen, Joensuulaislähtöinen kuvataiteilija. Hän on opiskellut Joensuun kotiteollisuuskoulussa metallisepäksi 1985 ja Kankaanpään taidekoulussa kuvataiteilijaksi 1988. Opintojen jälkeen toiminut kuvataiteilijana. Jääskeläinen on toiminut mm kuvataiteen tuntiopettajana, opetusavustajana, rakennusmiehenä, autonkuljettajana, huonekalumyyjänä, varastomiehenä jne. Jääskeläisen teoksia on mm Suomen valtion, Helsingin kaupungin, Hyvinkään kaupungin, Joensuun kaupungin, Jenni ja Antti Vihurin rahaston, Koneen säätiön kokoelmissa sekä yksityisissä taidekokoelmissa.

Taiteilijat ovat paikalla avajaisissa 4.7. klo 18-20

Lisätietoa:
Jukka Suhonen: jsuhonen@gmail.com, IG: @jukkasuhonen
Anssi Jääskeläinen: anssipoks@gmail.com, IG: @anssiermo7554

Jukka Suhosen työtä tukee Pohjois-Karjalan Kulttuurirahasto

Aukioloajat heinäkuussa: Ti-Su: 11-17 (La: 11-15)