Siirry sisältöön

Viestintä

Viestinnän tehtävänä on tehdä kunnan toimintaa ja palveluita tunnetuksi sekä viestiä palveluiden käytöstä ja vaikuttamismahdollisuuksista. Kerromme myös, miksi Kemiönsaaren kunta on houkutteleva niin asuin- ja toimintaympäristönä kuin matkailukohteena vuodesta toiseen.

Kunta käyttää useita viestintäkanavia ja -menetelmiä, kuten esimerkiksi kemionsaari.fi ja visitkemionsaari.fi, sosiaalisen median kanavat, tiedotteet, ilmoitukset, asukastilaisuudet sekä painotuotteet.

Lehdistökuvat

Kuvapankin kuvia saa käyttää vapaasti vierailukohteiden esittelyissä mediassa. Kuvien kaupallinen käyttö on kielletty. Mainitse kuvaajan nimi (jos mainittu kuvan tiedoissa) sekä Kemiönsaaren kunta käytön yhteydessä. Mahdolliset tarkemmat tiedot kuvien käytöstä löydät kuvapankista jokaisen kuvan alta.

Muita kuvia koskevat tiedustelut voidaan suunnata viestintään tai matkailuun.

Kemiönsaaren kunnan logo

Kemiönsaaren logo perustuu kunnan viralliseen vaakunaan. Uusi logo on tyylitelty
ja päivitetty nykyaikaan Kemiönsaaren pitkiä perinteitä kunnioittaen.

Kunnan logoa käytetään Kemiönsaaren kunnan omassa viestinnässä ja markkinoinnissa sekä hankkeiden ja yhteistyökumppaneiden viestinnässä ja vastaavassa tarkoituksessa. Jos kunnan logoa halutaan käyttää muissa asiayhteyksissä, ota yhteyttä viestintään.

Kemiönsaaren kunnan vaakuna

Kemiönsaaren kunnan vaakunan(siirryt toiseen palveluun) on suunnitellut Olof Eriksson, ja se oli aiemmin Dragsfjärdin kunnan käytössä. Vaakunaa käytetään virallisissa tai juhlavissa yhteyksissä, joihin logotunnus ei sovellu, ja esimerkiksi kunnan lipuissa.

Kunnan vaakuna kuvataan seuraavasti: “Sinisessä kentässä kultainen potkuri vinoristikkäin. Tunnus kuvaa merenkulkua ja rautateollisuutta (Taalintehdas, Björkboda).”

Kunnan iskulauseet

Kemiönsaaren kunta on kevään 2023 visuaalisen uudistuksensa yhteydessä ottanut käyttöön muutamia iskulauseita eli slogaaneja, joita käytetään erilaisissa kampanjoissa ja viestinnässä. Iskulauseiden tarkoituksena on lisätä kunnan näkyvyyttä ja saada kunta erottumaan muista sekä auttaa rakentamaan kunnan imagoa muun muassa tulomuuttajien, matkailijoiden ja yritysten houkuttelemiseksi.

Iskulauseita voidaan vaihdella ja muokata sen mukaan, mihin tarkoitukseen ja missä yhteydessä niitä käytetään.

Kaikempaa elämää – Livet är som mest

Slogaani on sanaleikki, ja ”kaikempaa” tarkoittaa erityisesti sitä, että Kemiönsaaressa on ainutlaatuinen ja monipuolinen luonto, rikas kulttuurielämä, ainutlaatuiset nähtävyydet, aktiivinen yhdistyselämä, kielikylpymahdollisuudet ja paljon muuta. Pähkinänkuoreessa slogaani viittaa siihen, että elämästä saa enemmän irti muuttamalla tänne.

Saarenmoinen Kemiönsaari – Skärleksfulla Kimitoön

Kemiönsaari on yksi Suomen kahdeksasta täyden saaristostatuksen omaavasta kunnasta, ja Kemiönsaari muodostaa portin Saaristomeren kansallispuistoon. Kunta koostuu yhteensä noin 3 000 saaresta ja luodosta, joista parisenkymmentä on ympärivuotisesti asuttuja. Slogaani on sanaleikki, joka kuvastaa suurenmoisen saaristoympäristön lisäksi kyläyhteisöjämme ja ihmissuhteita. Täällä meillä on tapana auttaa toisiamme niin pienissä kuin suurissakin asioissa.

Vähemmän ruuhkia, vähemmän kiirettä, vähemmän hälinää – Mindre trafik, mindre brådska och mindre oljud

Kemiönsaaressa pääset pakoon kaupungin vilskettä saariston rauhalliseen ja turvalliseen huomaan. Täällä sinua ympäröivät meri, luonto, monipuoliset vapaa-ajanaktiviteetit ja ulkoilumahdollisuudet, monipuolinen yhdistystoiminta sekä turvalliset ja talkoohenkiset kyläyhteisöt.

Kukaan ihminen ei ole saari, mutta Kemiönsaari on ihmisten saari – Ingen människa är en ö, men Kimitoön är människornas ö

Tämäkin on eräänlainen saaristoon ja Kemiönsaaren pääsaareen liittyvä sanaleikki, mutta ennen kaikkea se kuvastaa turvallisia ja lämminhenkisiä kyläyhteisöjämme, joissa meillä on tapana auttaa toinen toisiamme.

Sosiaalinen media

Kunta on mukana sosiaalisessa mediassa voidakseen sitä kautta kertoa toiminnastaan, lisätä kunnan saavutettavuutta ja jakaa tietoa, joka helpottaa asukkaiden arkea.

Kunnan some-kanavat

Pelisäännöt

Poistamme päivitykset ja kommentit, jotka sisältävät:

  • panettelua, henkilökohtaisia hyökkäyksiä tai solvauksia
  • kiihottamista kansanryhmää vastaan, seksistisiä kommentteja tai muuta häirintää
  • laittomia väkivaltakuvauksia tai pornografista materiaalia
  • yllyttämistä rikokseen
  • tekijänoikeudella suojatun materiaalin luvatonta käyttöä
  • kirosanoja ja muita säädyttömyyksiä
  • salassa pidettäviä tietoja tai henkilötietoja.

Voimme myös poistaa kommentit, jotka eivät liity aiheeseen tai sisältävät huhuja ja spekulointia

Asiattomat viestit poistetaan ylläpidon toimesta, ja toistuvasti ohjeita rikkovan käyttäjän viestintä voidaan estää. Viestin poistamisesta ja estosta ei ilmoiteta kirjoittajalle.

Viestintäohje ja graafinen ohjeisto

Viestintäohje päivitetään vuoden 2024 aikana.

Ota yhteyttä