Siirry sisältöön

Vuoden Yrittäjä: Road Café Yttis

Vuoden Axel-​palkinnot jaettiin perjantaina 7. heinäkuuta Baltic Jazzilla. Artikkelin on tuottanut Swe-​viestintä Turussa.

Perustelu: Road Café Yttis tarjoaa erinomaista palvelua, joka tulee koko henkilökunnan sydämestä.

Vuoden Yrittäjä-palkinto jaettiin tällä kertaa Road Café Yttiksen ja Saaristokylä Merikruunun toiminnasta vastaavalle kolmikolle, Susanna Nymanille, Turo Tammiselle ja Markku Jelekäiselle. Merikruunun toiminta siirtyi kolmikolle alkuvuodesta ja tavoitteena on luoda sen majoitustoiminnasta ja oheistoiminnoista jotain uutta ja ympärivuotista.

Susanna, miltä teistä tuntuu tulla valituksi Vuoden Yrittäjäksi?

Se on mukava huomionosoitus, arvostamme sitä. 

Mikä on parasta yrittäjänä olemisessa Kemiönsaarella?

Yrittäjien välinen yhteistyö sekä kausivaihtelun tuoma mielekkyys tekemäämme työhön. 

Mikä motivoi teitä pyörittämään Road Cafe Yttistä?

Puhtaasti tekemisen ilo! Meidän motto on: ”ensin täytyy olla kivaa ja sen jälkeen katsoa saako siitä jotain palkkaa”. 

Merikruunua on viime vuosina kehitetty erittäin paljon, muun muassa rakentamalla korkeatasoinen mökkikylä majoitusrakennuksen läheisyyteen. Otitte Merikruunun hoitaaksenne alkuvuodesta. Mikä siinä kiinnosti niin paljon, että päätitte työskennellä sekä siellä että Yttiksessä?

Yttiksessä lounaan kehittäminen oli haastavaa tilojen vuoksi ja näimme mahdollisuuden Merikruunussa lähteä ensitöiksemme kehittämään sitä. Oli myös itsellemme aika lähteä tekemään lisäksi jotakin aivan uutta. Majoitustoiminta Hotel Merikruunussa tarjosi siihen oivallisen tilaisuuden. Haluamme olla vahvasti myös mukana kehittämässä Kemiönsaaren ympärivuotista matkailua.

Onko asiakkaille luvassa jotain uutta Yttiksessä tai Merikruunussa tänä vuonna?

Yttiksen konseptia olemme hioneet jo muutaman vuoden ja asiakkaitamme kuullen olemme pääsemässä haluamaamme suuntaan. Tosin on sielläkin matka vielä alussa. 

Saaristokylä Merikruunu on kasvanut ja kehittynyt jo nyt valtavasti ja siihen on rakennettu upeat puitteet, aivan uudenlaista mitä täällä ei ole entuudestaan. Merikruunun hotellin kehitystyö on vasta hyvin aluillaan ja kaikista hulluista ideoista pyrimme karsimaan ne kaikista tavallisimmat jättäen pois ne, jotta hulluimmat ja ne parhaimmat jäävät jäljelle. 

Kolmikko

Turo Tamminen on pitkän linjan keittiöammattilainen, joka valmistui kokiksi -90-luvulla ja on toiminut ammatissaan lukuisissa ravintoloissa tästä lähtien. ”On heittämällä ykkösvalinta, kun haetaan kaveria vaikeisiin projekteihin jossa ravintolat laitetaan toimimaan kunnolla. Sanomme aina, että Turon parhaisiin puoliin kuuluu ehdottomasti erehtymätön makuaisti, tunnollisuus, ahkeruus ja into lähteä mukaan uusiin projekteihin” Susanna sanoo. 

Markku Jelekäinen, laivaston jälkeen ravintolakoulu Perhoon, josta Haaga Instituutin kautta keittiömestarina kohti maailman ravintoloita kokemuksia ja ammattitaitoa kehittämään. ”Make on kiertänyt ja nähnyt maailmaa ja näin se oppi parhaiten näppeihin jää. Rentous jolla Make kiireenkin keskellä hommat hoitaa, tulee sisäisestä tiedosta, että hommat on täysin hallussa. Äärimmäisen hyvä yhteistyökumppani, ideapankki ja joka on valmis myös kokeilemaan kaikkea uutta ja vie loppuun asti asiat jotka aloittaa.” Susanna ja Turo toteavat.

Susanna Nyman, moniosaaja jolla on sekä kaupallinen että luova koulutus, on toiminut ravintola-alalla parikymmentä vuotta ja myös esimiestehtävissä jo pidemmän aikaa. ”Yrittäjä- ja palveluhenkinen sormenpäitään myöten. Omaa järjettömän tahdonvoiman ja sinnikkyyden, kykenee vetämään itsensä äärirajoille saavuttaakseen tavoitteensa sekä sopivasti sekopää, tarvittaessa hillitty ja raudanluja ammattilainen” Make kuvailee.