Siirry sisältöön

Kemiönsaaren kunta tuo ympäristö- ja ilmastotyötään näkyväksi ottamalla käyttöön Ilmastovahti-palvelun

Tiedote 25.4.2024

Kemiönsaaren kunnan panostus ilmasto- ja ympäristötyöhön ottaa uuden askeleen kunnan ottaessa käyttöön verkkopohjaisen Ilmastovahti-palvelun. Palvelun avulla seurataan ja tuodaan näkyväksi kunnan tekemää kokonaisvaltaista ympäristötyötä. Ilmastovahti tarjoaa tietoa kunnan viranhaltijoille, päättäjille ja tiedotusvälineille. Alusta palvelee myös kuntalaisia ​​ja yleisöä.

Kunnan panostus Ilmastovahtiin alkoi hankkeesta Från bord till gjord – Ilmastotyö Kemiönsaaren kunnassa, jolle myönnettiin rahoitus ympäristöministeriön ohjelmasta Kuntien ilmastoratkaisut vuonna 2023. Hankerahoitus mahdollisti ilmastokoordinaattori Catrin Ilmonin palkkaamisen. Ilmastovahdin käyttöönoton myötä kunnan määrätietoisesta ilmastotyöstä tulee nyt konkreettisempaa ja näkyvämpää:

− Ilmastovahti ei ole staattinen verkkosivusto, vaan sisältöä päivitetään jatkuvasti. Kunnan ympäristöohjelma vuosille 2022–2030 on Ilmastovahdissa konkretisoitu eri toimenpiteiksi, joita sitten seuraamme. Palvelussa voi seurata, missä vaiheessa tietty toimenpide on, ja kuka toimii toimenpiteen yhteyshenkilönä. Ilmastovahti on erinomainen työkalu, joka auttaa havainnollistamaan työskentelyämme kunnan kunnianhimoisen ympäristö- ja ilmasto-ohjelman parissa, Ilmoni sanoo.

Kunnanjohtaja Erika Strandberg iloitsee mahdollisuudesta tehdä ympäristö- ja ilmastotyöstä ymmärrettävämpää:

− Ilmastovahti kutsuu osallisuuteen ja avoimuuteen. Kemiönsaaren kunta haluaa olla vakavasti otettava toimija ilmastoasioissa, ja kunta valittiin äskettäin pilottialueeksi hallituksen Saaristomeri-ohjelmassa. Pilottialueena toimimisen tulee johtaa konkreettisiin toimiin puhtaamman Saaristomeren puolesta.

Tutustu Ilmastovahtiin:
https://klimatvakten.kimitoon.fi/fi(siirryt toiseen palveluun)

Lue lisää kunnan ympäristö- ja ilmastotyöstä:
www.kemionsaari.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparisto/ymparisto-ja-ilmastotyo/


Lisätietoja:

Catrin Ilmoni
Ilmastokoordinaattori
Puh. 040 185 8924
catrin.ilmoni@kimitoon.fi

Erika Strandberg
Kunnanjohtaja
Puh. 050 571 5291
erika.strandberg@kimitoon.fi