Siirry sisältöön

Hakemus varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen

Kemiönsaaren kunnan varhaiskasvatuspalvelut ovat käytössäsi eVarhaiskasvatus-portaalin kautta, joka on varhaiskasvatuksen sähköinen palvelu. Portaalin kautta voit esimerkiksi hakea varhaiskasvatuspaikkaa, irtisanoa paikan tai ilmoittaa hoitoajat. Palvelun piiriin kuuluvat päivähoito ja esikoulu. Asioiminen tapahtuu turvallisesti salatun tietoliikenneyhteyden kautta. Portaaliin kirjaudutaan pankkitunnuksilla, varmennekortilla tai mobiilivarmenteella.

Varhaiskasvatuspaikan haku

Ennen uuden toimintavuoden alkua järjestetään keskitetty haku. Varhaiskasvatuksen toimintavuosi alkaa 1. elokuuta ja loppuu 31. heinäkuuta. Hakuaika on 5–18.2.2024

Jos lapselle haetaan päivähoitopaikkaa, joka alkaa muuna ajankohtana kuin toimintavuoden alussa, hakemus on jätettävä viimeistään neljä kuukautta ennen hoidon alkua. Jos hoitopaikan tarve on äkillinen, koska vanhempi on saanut työpaikan tai opiskelupaikan lyhyellä varoitusajalla, hakemus tulee jättää viimeistään kaksi viikkoa ennen hoidon alkua. 

Yksityisen päivähoitopaikan haku

Hakemus yksityiseen päivähoitoon tehdään hakemalla palveluseteliä.

Ilmoittautuminen esikouluun

Kalenterivuonna kuusi vuotta täyttävät lapset tulee ilmoittaa esikouluun. Hakuaika on 5–18.2.2024. Esikoulu on maksuton.

Tee erillinen päivähoitohakemus, jos tuleva esikoululapsi tarvitsee esikoulun lisäksi täydentävää hoitoa.

Hoitoaikojen sähköinen ilmoittaminen

Hoitoajat on ilmoitettava sähköisesti viimeistään kaksi viikkoa ennen tarvetta, minkä jälkeen hoitoajat lukitaan. Jos hoitoaikailmoituksiin tulee äkillisiä muutoksia esim. lapsen sairastuminen takia, ilmoita siitä lapsen hoitopaikkaan puhelimitse. 

Laskutus tapahtuu hoitosopimuksen perusteella. Mikäli toteutuneet päivät ylittyvät, hoitosopimuksen muutoksesta keskustellaan.

Huoltaja ilmoittaa palvelussa myös ne ajat, jolloin lapsi on esikoulussa.

Päätökset

Portaalissa voit nähdä varhaiskasvatustoimiston tekemät lastasi koskevat päätökset.