Siirry sisältöön

Saavutettavuusseloste

Saavutettavuusselosteessa kuvataan verkkopalvelun saavutettavuuden tila ja mahdolliset poikkeamat saavutettavuusvaatimuksista.

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua www.kemionsaari.fi. Tämä saavutettavuusseloste on päivitetty 28.3.2023. Seloste perustuu sisäiseen arviointiin.

Saavutettavuusselosteessa kerromme, miten www.kemionsaari.fi täyttää digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain 306/2019 vaatimukset, tiedossa olevat saavutettavuusongelmat ja miten voit ilmoittaa puutteista meille, jotta voimme korjata ne.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.

Ei-saavutettava sisältö

Kuvien tekstivastineet (alt-tekstit)

Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet

Verkkosivuilla saattaa olla kuvia, joista puuttuu alt-teksti. Sama koskee taulukoita ja asiakirjojen muita elementtejä. Korjaamme puutteet heti, kun havaitsemme alt-tekstien puuttumisen, ja huomioimme asian uuden sisällön tuottamisen yhteydessä.

Saavutettavuusvaatimukset, jotka eivät täyty

Ei-saavutettavat asiakirjat

Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet

Kaikki 23.9.2018 jälkeen julkaistut, toimisto-ohjelmilla (esim. pdf, doc, odt) laaditut asiakirjat eivät täytä saavutettavuusvaatimuksia. Puutteet korjataan sitä mukaa kuin ne havaitaan, ja saavutettavuus huomioidaan uuden sisällön tuottamisen yhteydessä.

Saavutettavuusvaatimukset, jotka eivät täyty

Epäselvät linkit

Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet

Sivusto sisältää linkkejä, joiden tarkoitus ja muoto eivät ilmene linkin kuvaustekstistä riittävän selkeästi. Asia korjataan sitä mukaa kuin puutteita havaitaan sekä uuden sisällön tuottamisen yhteydessä.

Saavutettavuusvaatimukset, jotka eivät täyty

Kohtuuton rasite

Valtuuston kokousten ja asukastapaamisten taltioinneissa ei ole valittavana tekstitystä

Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet

Resurssien rajallisuuden vuoksi arvioimme tällä hetkellä, että saavutettavuusvaatimuksen täyttäminen tältä osin muodostaa suhteettoman suuren taakan.

Valtuustokokousten päätöspöytäkirjat ovat nähtävillä kunnan verkkosivuilla. Lisäksi tärkeitä valtuustopäätöksiä selostetaan lyhyesti myös kunnan verkkosivujen ajankohtaisissa asioissa.

Saavutettavuusvaatimukset, jotka eivät täyty

Ei kuulu lainsäädännön piiriin

Kartat, joihin on merkitty vapaat tontit, ovat nähtävillä digitaalisessa muodossa verkkosivuillamme. Ympäristö- ja tekniikkaosasto voi antaa suullisesti tietoa tonttitilanteesta, ja lisäksi osastolta saa otteita paperimuodossa.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille, ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Saavutettavuutta koskevat kysymykset, puutteet ja kehittämisehdotukset voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen saavutettavuus@kimitoon.fi tai ilmoittaa puhelimitse kunnan tiedottajalle numeroon 040 159 6221.

Saavutettavuusseloste tarkistetaan vähintään kerran vuodessa.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun). Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero (vaihde) 0295 016 000