Siirry sisältöön

Kemiönsaaren kunta hankkii uusia latauspisteitä sähköautoille

Latauspisteitä rakennetaan useille kunnan kiinteistöille yhteistyössä Korttelilatauksen kanssa, ja pisteet ovat valmiita käyttöön kevään aikana.

Uusien sähköautojen latauspisteiden avulla kunta haluaa tarjota työntekijöilleen turvallisen tavan ladata autoa työpäivän aikana.

– Sähkö- tai hybridiautojen määrä on koko ajan nousussa, myös kunnan henkilökunnan keskuudessa. Latausasemat ovat vastaus lisääntyneeseen kysyntään, ja toivottavasti ne yksinkertaistavat monen arkea, sanoo kunnan tekninen johtaja Ralf Nyholm.

Sähköautojen latauspisteet sijaitsevat kunnanviraston, Kemiön koulukeskuksen, Kemiönsaaren terveyskeskussairaalan, Amosparkens skolan ja Kemiön torin parkkipaikoilla. Seuraava askel on rakentaa latausasemia myös Taalintehtaan kuntosalin ja Västanfjärdin kirjaston parkkipaikoille. Asemat on tarkoitettu ensisijaisesti kunnan henkilökunnalle tai kunnan kiinteistöissä työskenteleville. Latausasemat ovat vapaasti myös muiden käytettävissä henkilökunnan työajan ulkopuolella, kun parkkipaikat ovat tyhjiä. Osa asemista ei ole vielä käytössä.

Käytössä olevat asemat:

Otetaan kohta käyttöön:

Kunnan uudet latausasemat tilataan raaseporilaisen Korttelilataus-yrityksen kautta. Latausasemat on rakennettu lataamaan sekä sähköhybridejä että täyssähköautoja, ja asemat on varustettu type2-liittimellä, joka on tällä hetkellä EU:n sähköautojen latausstandardi. Uusien latausasemien maksimiteho on 22 kW. Lataushinta on 22 snt/kwh kahdelta ensimmäiseltä lataustunnilta, jonka jälkeen tuntikohtainen hinta nousee. Latausasemien käyttö ja latauksen maksaminen tapahtuu Korttelilataus-mobiilisovelluksen kautta.

Latausasemia voi käyttää Korttelilataus-sovelluksella, ja ne löytyvät myös Latauskartalta: