Siirry sisältöön

Kuntajohtajat esittävät Turun työllisyysalueen valmistelun käynnistämistä

Kahdenkymmenenkolmen varsinaissuomalaisen kunnan kuntajohtajat, mukaan lukien Kemiönsaari, esittävät yhteisen työllisyysalueen valmistelun käynnistämistä. Kuntajohtajien ohjausryhmä on 7.6.2023 pidetyssä kokouksessa hyväksynyt työllisyysalueen valmistelun organisointia ja valmistelun periaatteita koskevan aiesopimuksen. Seuraavaksi aiesopimus lähetetään kunkin kunnan poliittiseen päätöksentekoon.

Työllisyysalueen valmistelu koskee lakisääteisiä julkisia työllisyyspalveluja, jotka siirtyvät lakkautettavilta työ- ja elinkeinotoimistoilta kuntien järjestämisvastuulle 1.1.2025. Kunnille siirtyvät myös työllisyyspalveluihin liittyvät hankinta- ja maksatustehtävät ELY- ja KEHA-keskuksilta. Valtion TE-hallinnon henkilöstö siirtyy kuntiin liikkeenluovutuksella ns. vanhoina työntekijöinä.

Lue lisää: Turun kaupungin lehdistötiedote(siirryt toiseen palveluun)