Siirry sisältöön

Vuoden Lähettiläs: Jaakko Virtanen

Vuoden Axel-​palkinnot jaettiin perjantaina 7. heinäkuuta Baltic Jazzilla. Artikkelin on tuottanut Swe-​viestintä Turussa.

Perustelu: Jaakko Virtanen on ollut aktiivisesti osallisena Ekniemen luontopolun talkootyössä. Ekniemen luontopolku on erinomainen luonto- ja ympäristömatkailukohde, jonka Virtanen ja muut talkootyöntekijät ovat yhdessä luoneet. Luontopolku täydentää mukavasti saaren muita nähtävyyksiä, ja se on saanut sekä saarelaiset että vierailijat liikkeelle.

Vuoden Lähettiläs Jaakko Virtanen mahdollisti maanomistajana Ekniemen luontopolun kokonaisuuden rakentamisen. Työt toteutettiin Degerdalin seudun kyläyhdistyksen voimin EU-rahoituksella. Luontopolku on saanut paljon kiitosta ja kehuja myös saaren ulkopuolelta ja se on lisännyt saaren medianäkyvyyttä. Paikalla on muun muassa vieraillut Turun Sanomien Luonto Plus -tiimi, katso tiimin juttu täältä: https://www.ts.fi/uutiset/5764107(siirryt toiseen palveluun)

Komean luontopolun kiintopisteenä toimii talkoovoimin pystytetty 12 metriä korkea näkötorni, ja sen lisäksi kallioille on rakennettu portaita. Virtasen jo aikaisemmin rakentama laavu täydentää kokonaisuutta ja lisää vierailijoiden viihtyvyyttä.

Virtanen kertoo että projekti kesti pari vuotta ja että luontopolkua rakensi neljä henkilöä, sekä näkötornia noin kymmenen.

Luontopolku sijaitsee suurimmilta osin Virtasten mailla. Torni vihittiin käyttöön viime vuonna.

Kotipaikka ja ammatti:

Kemiö, eläkeläinen.

Miltä tuntuu tulla valituksi Vuoden Lähettilääksi?

Palkinto tuli minulle isona yllätyksenä.

Miksi halusit, että Ekniemen huippu rakennetaan?

Niin että ihmiset saavat tulla ulkoilemaan ja nauttimaan hienoista maisemista.

Mistä idea sai alkunsa?

Ensin kävimme siellä ulkoilemassa itse, ja sen jälkeen päätimme rakentaa sinne laavun. Tornin rakentamiseen pyydettiin kyläyhdistys apuun.

Mikä oli parasta projektin aikana?

Parasta projektin aikana oli nähdä idean toteutuvan. Myös paikan saama suosio yllätti.