Siirry sisältöön

LSJH:n kiertävien keräysten syyskausi käynnistyy

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) kiertävien keräysten Siiran ja Pop up -lajitteluaseman syyskausi käynnistyy ensi viikolla. Liikkuva lajitteluasema Siira ottaa vastaan samoja jätteitä kuin kiinteät lajitteluasemat ja pysähtyy siellä, missä lajitteluasemille on matkaa. Pop up -lajitteluasema ottaa vastaan käsissä kannettavat määrät muun muassa vaarallisia jätteitä, pieniä rikkinäisiä sähkölaitteita ja poistotekstiiliä ja palvelee etenkin alueen autottomia asukkaita.

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) kiertävät keräykset Siira ja Pop up -lajitteluasema aloittavat syyskauden kierroksensa ensi viikolla.

– Liikkuva lajitteluasema Siira pysähtyy siellä, missä kiinteille lajitteluasemille on matkaa. Siira ottaa vastaan samoja jätteitä kuin lajitteluasemilla, lukuun ottamatta maatalouden vaarallisia jätteitä, asbestia tai kaasupulloja. Siiraan voi tuoda jätteitä autolla, pakettiautolla tai peräkärrykuormina, LSJH:n palvelusuunnittelija Janne Penttinen kertoo.

Siira pysähtyy syys–marraskuun aikana Nauvossa, Velkualla, Rymättylässä, Mynämäellä ja ensimmäistä kertaa Turun Hirvensalossa.

– Aiemmin Hirvensalossa on käyty Pop up -lajitteluaseman kanssa. Sieltä on kuitenkin tullut sen verran paljon jätettä, että päätimme tällä kertaa kokeilla Hirvensalossa Siiraa, Penttinen toteaa.

Pop up -lajitteluasema ottaa vastaan pieniä määriä jätteitä

Pop up -lajitteluasema on luotu palvelemaan ennen kaikkea alueen autottomia asukkaita. Asemalle voi tuoda sylillisen verran kotitalouksien vaarallisia jätteitä (muun muassa maalit, liimat, lakat, aerosolit ja ajoneuvojen akut), pieniä sähkölaitteita (esimerkiksi mikroaaltouunit, televisiot ja sitä pienemmät rikkinäiset sähkölaitteet), poistotekstiiliä (kuivat ja puhtaat, käyttökelvottomat vaatteet ja kodintekstiilit suljettuun muovipussiin tiiviisti pakattuna), loisteputkia, LED- ja energiansäästölamppuja sekä paristoja ja pienakkuja navat teipattuna.

Pop up -lajitteluasema palvelee syys–marraskuussa Aurassa, Kaarinassa, Kemiönsaarella, Maskun keskustassa ja Lemussa, Mynämäen Karjalassa, Naantalissa, Nousiaisissa, Paimiossa, Ruskolla, Salossa keskustassa, Kiikalassa, Kiskolla ja Särkisalossa sekä Turussa keskustassa, Lausteella ja Pahaniemessä.

– Pysähdysten tarkat tiedot löytyvät LSJH:n kotisivujen tapahtumakalenterista osoitteesta lsjh.fi. Ne on merkitty myös LSJH:n seinäkalenteriin, joka on jaettu viime vuoden joulukuussa kaikkiin alueen kiinteistöihin, Penttinen neuvoo.

POP UP -LAJITTELUASEMA, SYKSY 2023

Lue lisää: www.lsjh.fi/pop-up(siirryt toiseen palveluun), www.lsjh.fi/siira(siirryt toiseen palveluun)