Siirry sisältöön

Vuoden Nuori Kulttuuripalkinto: Fanny Karell

Palkinnon myöntämisen perustelu: Fanny Karell on toiminut sekä näyttelijänä että laulajana Raaseporin kesäteatterissa. Turussa hän on kahdesti osallistunut Lucia-juhliin kuorolaisena ja laulaa tämän lisäksi Flora-kuorossa. Hän on myös intohimoinen ompeluharrastaja, jonka tuotoksiin kuuluvat upeat iltapuvut. Fanny on luova sekä ryhmissä että yksin ja osoittaa, että kumpikin luovuuden muoto on yhtä arvokas.

Useammalla tavalla luova

Fanny Karell opiskelee farmasiaa Åbo Akademissa. Vapaa-ajallaan hän harrastaa kuorossa laulamista ja ompelee mekkoja. Kuorotoiminta on hänelle tärkeää, ja se vie suuren osan hänen ajastaan.

Mikä on parasta Flora-kuorossa laulamisessa?
Kokoontuminen parhaiden ystävieni seurassa, jotka olen tavannut juuri kuoroharrastuksen kautta. Kuorotoiminta on niin paljon muutakin kuin pelkästään laulamista, vaikka kuoromusiikkia oppii myös todella rakastamaan ja arvostamaan. En voi kuvitella opiskeluarkea ilman kuoroa.

Osallistutko tänä vuonna Raaseporin kesäteatteriin?
Valitettavasti en tänä vuonna, minulla on tulossa pitkä työharjoittelujakso, joten panostan siihen. Toivon, että pääsisin osallistumaan kesäteatteriin taas pian.

Ompelemasi mekot ovat todella upeannäköisiä. Mihin niitä käytetään  laitatko niitä myyntiin?
En, ompelen niitä tällä hetkellä vain omaan käyttööni. Yleensä aloitan uuden projektin juhlia, kuten vuosijuhlia tai juhlapäiviä, varten. Pitkien juhlamekkojen ompeleminen tällaisia tilaisuuksia varten kiinnostaa eniten.

Kuinka paljon aikaa mekon ompelemiseen kuluu ja ompeletko muutakin kuin mekkoja?
Mekon ompelemiseen kuluva aika vaihtelee paljon. Jos on kiire, niin pitkä mekko saattaa valmistua päivässä, mutta oikeasti siihen pitäisi mennä paljon kauemmin. Yksityiskohtia on loputtomasti – haluan tehdä mekon sisäpuolen kauniiksi ja koristeelliseksi, mikä vaatii enemmän aikaa ja suunnittelua. Useimmiten ompelen mekkoja, mutta joskus myös hameita ja puseroita.

Onko sinulla muita luovia harrastuksia?
Tällä hetkellä laulaminen vie lähes kaiken aikani, ja lisäksi minulla on monta ompeluprojekteja odottamassa. Viime aikoina tanssi on tosin alkanut kiinnostamaan.

Fanny Karell

Artikkelit ovat tuottaneet Swe-viestintä.

Lue koko artikkeli sekä artikkelit muista kulttuuripalkintojen saajista tästä: