Siirry sisältöön

Mörkö juhlistaa pimeyden saapumista

Tänä viikonloppuna juhlimme pimeyttä Mörkö pimeysjuhlassa Kemiönsaarella! Vuoden Mörkö pimeysjuhlan ohjelma on valtava! Kysyimme järjestäjiltä Tuomo Tammenpäältä ja Sari Kippilältä vinkkejä ohjelmaviidakkoon.

Mörkö pimeysjuhla on ilmainen ja sinne ovat kaikki tervetulleita. Lapsiperheille sopii parhaiten koko lauantain ohjelma. Puolen päivän aikaan Vårdkasenin työpajoista Outo eläin -naamiotypaja ja palikkateatteri ja sen jälkeen Kalkholmenin iltaohjelmaan ja Mörkömysteerin pariin, Tuomo kertoo. 

Entä yökyöpelit, minne meidän pitäisi mennä?

Yökyöpelin kannattaa tulla mukaan jo perjantaina Kansakoululle tarinoiden, pimeän musiikin ja D&D roolipelisession äärelle. Lauantain iltaohjelman päättää Miisutron Dark Ambient ja Jokojo visuals. Ja yleensä juhlat jatkuvat jos on juhlijoita!

Onko nälkäisillekin jotain tarjolla?

Ruokaa ja juomaa on saatavilla kaikissa kolmessa paikassa. Perjantaina Ravintola Kansakoulu on auki ja Lauantaina Kalkholmenin Terassn. Västanfjärdin kakkuleipurilta mustaa kakkua kaikille ja Mörköklassikko pimeämehufillari tarjoilee kuumaa mustikka-aronia mehua. Työpajalaisille on lauantaina myynnissä soppaa Vårdkasenilla. Sunnuntaina Kubussa tarjoillaan ilmaiset sopat verkostoitumistapaamiseen osallistuville.

Entä niiden, jotka pelkäävät pimeää, pitäisikö heidän pysyä kotona?

Ehdottomasti ei! Pimeän pelkääjille hyvä kokemus kohdata pimeä metsä on pimeävaellus, ja huomata, että pimeässä metsässä on myös tosi turvallista, sanoo Sari. 

Mörkö pimeysjuhla on yksi hankkeista, jotka ovat saaneet kunnan kulttuuriavustusta. Pimeysjuhla järjestetään kuudetta kertaa Kemiönsaarella. Tapahtuma kiertää kunnan kylissä vaihtaen paikkaa vuosittain ja tänä vuonna siis Västanfjärdissä Majatalo Kansakoululla, Vårdkasenilla ja Kalkholmenilla. Aiemmin olemme vierailleet Taalintehtaalla, Kemiössä, Örössä ja Björkbodassa. Mörkö juhlii pimeyttä sen sijaan, että olisi valofestivaali.

Kemiönsaaren kuvataidekoulujen lasten kanssa toteutettu yhteisötaideteos pimeässähohtavista merihirviöistä on nähtävissä Kalkholmenissa lauantai-iltana.

Koko ohjelma löytyy täältä: morkofestival.fi(siirryt toiseen palveluun)