Siirry sisältöön

Kunnanvaltuuston päätökset 18.12.2023

Kemiönsaaren kunnanvaltuusto päätti maanantaina 18. joulukuuta muun muassa seuraavista asioista:


Talousarviomuutos 2023, käyttötalous ja investoinnit

Kunnanvaltuusto hyväksyi vuoden 2023 talousarvioon ehdotetut muutokset.

Hallintosäännön päivittäminen
Valtuusto päätti marraskuussa uudesta organisaatiomallista. Uuden mallin käyttöönottamiseksi hallintosääntöä on muutettu ja se tulee voimaan 1.1.2024. Maanantain kokouksessa valtuusto hyväksyi päivitetyn hallintosäännön.

Senioriasumisen asemakaava, Taalintehdas, kaavan hyväksyminen
Kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti asemakaavan korttelille, johon Taalintehtaan senioritalo rakennetaan. Kunnan päätöksentekoprosessi on nyt loppusuoralla. Valtuustokokouksen pöytäkirjan julkaisun jälkeen astuu voimaan 30 päivän valitusaika.

ARAn (Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus) äskettäin tekemän osapäätöksen myötä Taalintehtaan senioritalohankkeelle on myönnetty valtion rahoitusta yhteensä 6,5 miljoonaa euroa. Mikäli valtuuston kaavapäätöksestä ei tehdä kunnallisvalitusta, voidaan rakennustyöt aloittaa jo alkukesästä.


Kysymyksiä ja vastauksia Taalintehtaan tulevasta senioritalosta:

Mihin senioritalo rakennetaan?
Tuleva senioritalo suunnitellaan rakennettavaksi tontille, jolla sijaitsi ennen Taalintehtaan terveyskeskus.

Kuinka monta asuntoa taloon tulee?
ARAn viimeisimmän rahoituspäätöksen mukaisesti rakennetaan 32 asunnon senioritalo. Asemakaavassa entisen terveyskeskuksen tontille on kaavoitettu korttelialue asuin-, liike- ja toimistotiloille sekä puisto-, viher- ja katualueille. Toistaiseksi suunnitelmissa on ainoastaan senioritalon toteuttaminen.

Kuka rakennuttaa senioritalon?
Hankkeen rakennuttajana toimii Yrjö ja Hanna-säätiö. Säätiön kiinteistöyhtiö vuokraa kiinteistön Kemiönsaaren kunnalle kahdenkymmenen vuoden sopimusajalla. Kunta puolestaan ​​vuokraa asunnot senioreille.

Mitä tapahtuu seuraavaksi?
Kunta sekä Yrjö ja Hanna -säätiö odottavat valitusajan umpeutumista. Jos asemakaava saa lainvoiman, voidaan kaavoitus aloittaa. Säätiö vastaa suunnittelusta yhteistyössä ARAn ja kunnan kanssa.

Kunta kutsuu Kemiönsaaren eläkeläisyhdistykset osallistumaan yhteisöllisen asumisen suunnitteluun.
_______________________________________


Kunnanvaltuuston kokouksen pöytäkirja on myöhemmin luettavissa täällä:

Kokousten pöytäkirjat(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)