Siirry sisältöön

Svenska kulturfonden tukee taiteen perusopetusta ja kulttuuriharrastustoimintaa Kemiönsaaressa

Svenska kulturfonden on myöntänyt Kemiönsaaren kunnalle 270 000 euroa SKAPA-apurahaa. Tarkoituksena on vahvistaa ja laajentaa lasten ja nuorten taiteen perusopetusta ja kulttuuriharrastustoimintaa, sekä parantaa niiden saavutettavuutta ja lasten ja nuorten tasavertaista mahdollisuutta osallistua toimintaan. Lisäksi kunnan kolmivuotisen SKAPA-hankkeen tavoitteena on parantaa rakenteita yhteistyölle, täydennyskoulutukselle ja inspiraatiolle opettajien keskuudessa. Hankekoordinaattorina toimii Anu Mäkinen.

Svenska kulturfonden jakaa yhteensä 6 miljoonaa euroa lasten ja nuorten hyvinvoinnin vahvistamiseksi taidekasvatuksen kautta. Säätiön mukaan taidekasvatus vahvistaa lasten ja nuorten itsetuntoa, hyvinvointia, empatiakykyä, identiteettiä ja luovuutta. Samalla Svenska kulturfondenin varojenjako on panostus itse taidemuotoihin.