Siirry sisältöön

Kemiönsaaren kunta yhteistyökumppaniksi A’Pelago Accelerator -ohjelmaan

Kemiönsaaren kunta haluaa tarjota kasvuhakuisille yrityksilleen pääsyn erilaisiin yrityksistä, teknologioista ja liiketoimintamalleista koostuviin yhteistyöverkostoihin, jotka tukevat yrittäjyyttä Saaristomeren alueella. Tämän johdosta kunnan elinkeinolautakunta päätti joulukuussa 2023 aloittaa yhteistyön A’Pelago-yhtiön kanssa toimien kumppanina A’Pelago Accelerator -ohjelmassa.

Kyseessä on niin sanottu yrityskiihdyttämö, joka on suunnattu yrittäjille, tutkijoille ja startup-yrityksille. Ohjelma keskittyy kestävän kehityksen innovaatioihin ja merellisten haasteiden ratkaisemiseen. Yrityskiihdyttämö on ensisijaisesti tarkoitettu korkeakouluille, yhteisöille ja yrityksille, joilla on kytköksiä Saaristomereen.

A’Pelago Accelerator(siirryt toiseen palveluun) lanseerattiin 18.1.2024. Kemiönsaaren kunnan ohella yhteistyöhön osallistuvat Paraisten kaupunki, Åbo Akademi, LähiTapiola Etelärannikko, Turun Osuuskauppa, PBI Stiftelsen sekä Lukander-Ruohola HTO.

− A’Pelago Accelerator -yhteistyö tuo liike-elämällemme jotain uutta, jolla voi luoda kasvua ja kestäviä ratkaisuja. Se on yksi painopistealueista viime vuoden lopussa hyväksytyssä uudessa elinkeino-ohjelmassamme, kertoo Kemiönsaaren kunnan elinkeinojohtaja Erik Lund.

Ohjelman puitteissa 15 kokenutta yritysvalmentajaa auttavat yrityksiä kehittämään kasvusuunnitelmia. Acceleratorin ensimmäiseen, keväällä 2024 järjestettävään ohjelmaan osallistuu kymmenkunta yritystä, joiden joukossa on myös kemiönsaarelaisia yrityksiä. Ohjelman aikana järjestetään työpajoja, joiden aiheina ovat mm. tuotteistaminen, kestävät liiketoimintamallit, brändäys, liikejuridiikka ja rahoituksen hankkiminen.

Lund odottaa innolla tulevaa yhteistyötä:

− Osa Accelerator-yhteistyön tuloksista nähdään kansainvälisessä A’Pelago Initiative II -yritysseminaarissa 15.-16.8.2024 hotelli Kasnäsuddenissa, joka Matkamessujen aikana vastikään palkittiin laajasta vastuullisuustyöstään.


Lisätietoja:

Erik Lund, elinkeinojohtaja
erik.lund@kimitoon.fi
Puh. 050 583 6541


Lue lisää Accelerator-ohjelmasta:

A’Pelago Accelerator(siirryt toiseen palveluun)