Siirry sisältöön

Taalintehtaalla kaadetaan huonokuntoisia pajuja huhtikuussa

Taalintehtaalla grillin ja rantahotellin väliset vanhat pajut ovat huonossa kunnossa. Vahinkojen estämiseksi kunta kaataa kymmenen pajua huhtikuussa ja istuttaa uusia pajuja toukokuussa samalle alueelle.

Metsänhoitoyhdistys Eteläinen metsäreviiri ry suoritti kuntoarvioinnin koeporauksineen 25. tammikuuta. Kahdestatoista pajupuusta suurin osa kärsii sienitaudeista tai lahosta, joiden lisäksi puissa on onkaloita. Useasta puusta irtoaa kuorta, ja monet oksat ovat latvoista kuolleita.

Sienitaudit ja onkalot heikentävät puun lujuutta. Koska useassa pajussa on suuria ja painavia, sivuille riippuvia oksia, on olemassa riski, että oksat katkeavat ja putoavat tai että puu halkeaa kahtia. Mahdollisten henkilö- tai omaisuusvahinkojen estämiseksi kunta kaataa kahdestatoista pajusta kymmenen huhtikuun aikana. Kannot jyrsitään/poistetaan ja toukokuussa istutetaan kymmenen uutta pajua liki samoihin paikkoihin, hieman korkeammalle mäen laelle nykyisen rinteen sijaan.

Materiaalia kaadetuista puista on tarkoitus hyödyntää kunnan risuaidassa Taalintehtaalla. Risuaidat edistävät luonnon monimuotoisuutta tarjoamalla suojaa ja ravintoa hyönteisille, linnuille ja pikkunisäkkäille.

Lisätietoja:
Oscar Lindblad, tekninen johtaja
oscar.lindblad@kimitoon.fi
Puh. 040 624 8405