Siirry sisältöön

Kemiönsaaren juhlavuoden rahasto jakaa reilut 100 000 euroa avustuksia vuoden 2025 juhlallisuuksiin

Vuonna 2025 vietettävää Kemiönsaaren 700-vuotisjuhlavuotta varten kunta ja Föreningen Konstsamfundet perustivat rahaston, josta yhdistykset, järjestöt, taiteilijat ja muut toimijat saivat hakea avustusta juhlavuoden ohjelman järjestämiseen. Helmikuussa rahasto vastaanotti 58 hakemusta, joista 24 on nyt saanut rahoitusta.

Hakuaikana helmikuussa 2024 apurahaa sai hakea tapahtumien, julkaisujen, taideteosten, kurssien, kilpailujen ja työpajojen tuottamiseen juhlavuoden aikana. Myös luonnon monimuotoisuuden hyväksi tehtäviin ympäristötoimenpiteisiin sai hakea apurahaa. Hakijoita kannustettiin ajattelemaan luovasti, innovatiivisesti ja yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

Hakuprosessin tueksi järjestettiin Taalintehtaalla tammikuussa niin kutsuttu hakemusklinikka, jossa Konstsamfundetin asiantuntijat yhdessä kunnan edustajien kanssa neuvoivat ja antoivat hakijoille vinkkejä.
Helmikuussa rahasto vastaanotti 58 hakemusta, joista 24:lle on nyt myönnetty rahoitusta. Juhlavuoden rahasto on inspiroinut paikallisia toimijoita suunnittelemaan hankkeita musiikin, esittävän taiteen ja kuvataiteen saralla, mutta hakemuksissa oli vahvasti läsnä myös kansalaisaktiivisuus erilaisten ympäristöhankkeiden muodossa.

Suurin, 14 000 euron apuraha myönnettiin Sagalundin museosäätiölle, joka tulee järjestämään koululaisille suuren juhlakonsertin. Osuuskunta Vinde saa 10 000 euroa kansainväliseen taidenäyttelyyn Kulturhus Björkbodassa. Yksi teoksista, ympäristötaideteos, tullaan tekemään yhdessä paikallisten asukkaiden kanssa. Bruksteatern rf saa 8 000 euroa uuden, Kemiönsaaren 700-vuotisesta historiasta kertovan näytelmän tuotantoon yhdessä Rövarteaternin kanssa. Myös Kimitoöns Natur rf saa 8 000 euroa ympäristötoimien toteuttamiseen 700 hehtaarin alueella. Tämä tehdään yhdessä paikallisten asukkaiden ja yhteisöjen kanssa.

Juhlavuosikoordinaattori Marko Ahteen mukaan on ollut jännittävää seurata, millaisia hankkeita paikalliset toimijat, yhdistykset ja yksityishenkilöt ovat ideoineet.

– Saimme hakemuksia erittäin hienoihin ja monipuolisiin hankkeisiin, jotka korostavat kulttuurin, yhteisöllisyyden ja luonnon merkitystä. Nämä kaikki lisäävät hyvinvointia, ja hakemusten perusteella juhlistamme erittäin virkeää 700-vuotiasta ensi vuonna! Olemme kiitollisia hienosta yhteistyöstä Konstsamfundetin kanssa ja odotamme innolla juhlavuotta kaikkine tapahtumineen, Ahde sanoo.

Tutustu apurahan saajiin:
https://www.kemionsaari.fi/vapaa-aika-ja-kulttuuri/kemionsaari-700-2/juhlavuoden-rahasto/


Lisätietoja:

Marko Ahde, juhlavuosikoordinaattori
marko.ahde@kimitoon.fi
Puh. 040 480 3199

Stella Törnroth, matkailu- ja kohdekehittäjä
stella.tornroth@kimitoon.fi
Puh. 040 663 2404