Siirry sisältöön

Elokuvateatterit

Kemiönsaaren kunta ylläpitää kahta elokuvateatteria: Bio Fixia Villa Landessa Kemiössä ja Bio Ponya Taalintehtaalla. Bio Fix tarjoaa uusia elokuvia elokuusta huhtikuuhun, kun taas elokuvakerho Pony ja muut elokuva-aiheiset tapahtumat pidetään Bio Ponyssa.

Lippuja voi ostaa ovella ennen elokuvanäytöksen alkua. Lipun hinta on 8 euroa, ja maksuvälineinä käyvät käteinen, kortti, Smartum-setelit ja Epassi. Ajantasainen elokuvaohjelmisto löytyy Kemiönsaaren tapahtumakalenterista tai Bio Fixin ja Bio Ponyn Facebook-sivuilta.

Kemiönsaaren elokuvateatterit

Bio Fix

BIO FIX
Villa Lande
Engelsbyvägen 8
25700 Kemiö

Kemiönsaaren päätapahtumapaikkana toimiva Bio Fix sijaitsee Kulttuuritalo Villa Landessa. Teatterissa on 247 istumapaikkaa ja se on varustettu uusimmalla digitaali- ja 3D-tekniikalla. Bio Fixissä näytetään uusia elokuvia 1-2 kertaa viikossa elokuusta huhtikuuhun. Lisätietoja tulevista näytöksistä on saatavilla tapahtumakalenterissa(avautuu uuteen ikkunaan) tai Bio Fixin ja Bio Ponyn Facebook-sivulla.(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Bio Pony

BIO PONY
Tallimäentie 4
25900 Taalintehdas

Perinteikäs Bio Pony sijaitsee Taalintehtaalla historiallisessa rakennuksessa, joka on alun perin toiminut tallina. Bio Ponyn tiloissa toimii elokuvakerho Pony, ja siellä järjestetään myös muita tapahtumia, kuten pienimuotoisia konsertteja ja luentoja.

Elokuvatoiminta Kemiönsaaren kunnassa

Kemiönsaaren kunnan kulttuuriyksikkö vastaa kunnan elokuvatoiminnasta. Bio Fixin säännöllisen ohjelmiston lisäksi kulttuuriyksikkö järjestää elokuvafestivaaleja, erikoisnäytöksiä, koululaisten ja päiväkotien näytöksiä sekä päiväelokuvia. Koululomilla keskitytään erityisesti lastenelokuviin, ja Ruotsalaisen viikon aikana esitetään pohjoismainen elokuva Bio Fixissä. Useita näytöksiä toteutetaan yhteistyössä eri yhdistysten ja festivaalijärjestäjien kanssa.

Fix Film Festival

Bio Fixissä järjestetään myös vuosittainen Fix Film Festival. Festivaali järjestetään viikonloppuna helmikuun ja maaliskuun aikana, jolloin esitetään kahdeksan, usein palkittua, pitkää elokuvaa. Lisätietoja festivaalista löytyy tapahtumakalenterista(avautuu uuteen ikkunaan) tai festivaalin omalta Facebook-sivulta.(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Elokuvakerho Pony

Pony on Kemiönsaaren monipuolinen elokuvakerho, joka näyttää elokuvia eri puolilta maailmaa. Kerho kokoontuu uniikissa ja historiallisessa Bio Pony -elokuvateatterissa Taalintehtaan rannalla. Aikuisopiston kautta kerhoon osallistuvat voivat nauttia kerhon koko elokuvaohjelmistosta. Tarjolla on usein elokuvia, joita ei muualla näytetä. Elokuvaelämys syvenee lyhyellä johdannolla ja yhteisellä keskustelulla näytöksen jälkeen. Lisätietoja ja ilmoittautumiset kerhoon löytyvät aikuisopiston verkkosivuilta.(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Saavutettavuus

Maksuttoman MovieReading-sovelluksen(siirryt toiseen palveluun) avulla näkövammainen elokuvanystävä voi kuunnella kuvailutulkkauksen omalta älylaitteeltaan. Valitettavasti tämä mahdollisuus on toistaiseksi saatavilla vain kotimaisille elokuville ja suomeksi.

Ota yhteyttä