Siirry sisältöön

Skapa-hanke

Svenska kulturfonden on myöntänyt Kemiönsaaren kunnalle 270 000 euroa SKAPA-apurahaa. Tarkoituksena on vahvistaa ja laajentaa lasten ja nuorten taiteen perusopetusta ja kulttuuriharrastustoimintaa, sekä parantaa niiden saavutettavuutta ja lasten ja nuorten tasavertaista mahdollisuutta osallistua toimintaan.

Lisäksi kunnan kolmivuotisen SKAPA-hankkeen tavoitteena on parantaa rakenteita yhteistyölle, täydennyskoulutukselle ja inspiraatiolle opettajien keskuudessa. Hankekoordinaattorina toimii Anu Mäkinen.

Svenska kulturfonden jakaa yhteensä 6 miljoonaa euroa lasten ja nuorten hyvinvoinnin vahvistamiseksi taidekasvatuksen kautta. Säätiön mukaan taidekasvatus vahvistaa lasten ja nuorten itsetuntoa, hyvinvointia, empatiakykyä, identiteettiä ja luovuutta. Samalla Svenska kulturfondenin varojenjako on panostus itse taidemuotoihin.

Tavoitteidensa saavuttamiseksi Skapa-hankkeessa tehdään yhteistyötä ja luodaan yhteistyömalleja varhaiskasvatuksen, perusopetuksen, lukion ja taiteen perusopetuksen välille. Skapa-hankkeen toimintavuoden aikana tuetaan ja vahvistetaan myös olemassa olevia rakenteita kunnassa ja yhteistyössä kolmannen sektorin kanssa.