Siirry sisältöön

Soveltava liikunta

Soveltavalla liikunnalla tarkoitetaan, että liikunta sopeutetaan sellaisten henkilöiden, joilla on pitkäaikaissairaus tai vamma/toimintarajoite, taikka ikäihmisten tarpeisiin sopivaksi.

Kemiönsaaren kunta on osallistunut kolmivuotiseen ”Soveltavaa liikuntaa kaksikielisiin kuntiin” -hankkeeseen. Hanke toteutui SoveLi (Soveltava liikunta) -kattojärjestön alaisuudessa. Hanke päättyi huhtikuussa 2021, ja toiminta jatkuu vapaa-ajan yksikön omana toimintana.

Hankkeen tiimoilta kymmenkunta yhdistystä ja useita kunnan työntekijöitä on kokoontunut yhteiseen Foorumiin. Olemme keskustelleet ja pohtineet keinoja soveltavan liikunnan kehittämiseksi Kemiönsaarella.

Yhdistysten ja yritysten soveltavan liikuntatoiminnan markkinointi on tärkeää toiminnan näkyvyyden lisäämiseksi.

Foorumi on hankkeen aikana tehnyt soveltavan liikunnan esitteen. Toivomme, että terveyskeskus, kotihoito, neuvola ja kouluterveydenhuolto voivat hyödyntää esitettä kannustaessaan ihmisiä liikkumaan enemmän. Myös muille asukkaille voi olla hyötyä esitteestä, jossa on tietoa soveltavasta liikunnasta.

Apuvälinevideo

Hankkeemme, Suomen paralympiakomitea ja Malike ovat tehneet yhdessä apuvälinevideon. Saa jakaa!

Kaipaatko kuntoiluseuraa? Ota yhteyttä!

Haluatko, että vapaa-ajanyksikkö, paikallinen yhdistys tai yksityinen henkilö (liikuntaystävä) ottaa sinuun yhteyttä, kun sinulle sopiva liikuntaharrastus löytyy?

Tai oletko kenties itse kiinnostunut toimimaan liikuntaystävänä?

Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä, jotta voimme miettiä yhdessä, mikä sopisi juuri sinulle! Kohderyhmänä ovat kaikenikäiset, jotka tarvitsevat tukea ja kannustusta liikkumiseen yksin tai ryhmässä.

Toimi näin:

  1. Täytä yhteystietosi sähköiseen lomakkeeseen(siirryt toiseen palveluun). Vaihtoehtoisesti voit lähettää meille TaKo-kortin, joita on saatavilla muun muassa kunnan kirjastoista, terveyskeskuksesta, neuvoloista ja apteekista.
  2. Otamme sinuun yhteyttä, jotta voimme miettiä yhdessä, mistä liikuntamuodoista juuri sinä olet kiinnostunut tai mikä sopisi juuri sinulle.
  3. Laita rasti liikuntaystäväruutuun, jos olet itse kiinnostunut toimimaan liikuntaystävänä muille.

Sulkapallo 65+

Tiistaisin klo 15.00–16.30 Ruukinhalli, Taalintehdas.
Ryhmävastaava: Pirkko Häkli-Sjöblom.
Ilmoittautuminen 040 549 0616 

Torstaisin klo 10.00–11.00 Sisun pallohalli, Kemiö.
Ryhmävastaava: Ole Byman
Ilmoittautuminen 050 344 6609

Ota yhteyttä