Siirry sisältöön

Ilmatar hakee suunnittelutarveratkaisua aurinkovoimalalle Torsböleen

Kemiönsaarella on tullut vireille ensimmäinen suunnittelutarvehakemus teollisen kokoluokan aurinkoenergian tuotantoalueen rakentamiseen. Hanke koskee reilun 50 hehtaarin tuotantoaluetta Kemiönsaaren Torsbölessä, noin 5 kilometrin päässä Kemiön keskustasta kaakkoon.

Hankkeen taustalla on Ilmatar Solar Development Oy, joka on pelkästään uusiutuvaan energiaan keskittyvä pohjoismainen energiayhtiö. Sähkö on tarkoitus siirtää tuotantoalueelta maakaapelilla Fingridin Karjaa-Kemiö 110 kV linjaan ja sitä kautta valtakunnalliseen sähköverkkoon. Tuotantoalue käsittää aurinkopaneeleja sekä niihin liittyviä tarvittavia rakenteita. Lisäksi alueelle rakennetaan huoltoteitä ja ojia.

Rakentaminen edellyttää ennen rakennuslupakäsittelyä tehtävää suunnittelutarveratkaisua, jossa arvioidaan muun muassa hankkeen ympäristövaikutuksia laadittujen selvitysten pohjalta.  

Voit tutustua suunnittelutarvehakemukseen ja laadittuihin selvityksiin 26.2.2024 asti täällä:
https://www.kemionsaari.fi/asuminen-ja-ymparisto/kaavoitus/nahtavilla-olevat-kaavat/