Siirry sisältöön

Perusopetusselvityksen tilannekatsaus

Kemiönsaaren perusopetusselvitys etenee suunnitelman mukaisesti. Tällä viikolla Vertikalin edustaja kertoi selvityksen ohjausryhmälle, miten ikäluokkien pienentyminen tulee vaikuttamaan eri koulujen oppilasmääriin ja näin ollen myös opetusryhmien lukumääriin. Aiempina vuosina muuttoliike on tuonut hieman helpotusta oppilasmäärien laskuun, mutta jotta oppilasmäärät saataisiin säilymään nykytasolla, tulisi kuntaan muuttajien määrä nousta merkittävästi.

Vertikal on tällä hetkellä laatimassa myös kahta kyselyä. Toinen kyselyistä on osa lapsivaikutusten arviointia, minkä avulla pyritään kartoittamaan lasten ja nuorten mielipiteitä selvityksen eri vaihtoehdoista. Toinen kyselyistä on suunnattu muille kuntalaisille. Kuntalaiskysely toimii joko vaihtoehtoisena tai täydentävänä kuulemiskanavana info- ja keskustelutilaisuuksien rinnalla.

Ylläolevassa kuvassa koulujen oppilasennusteet, jotka pohjautuvat kunnassa tällä hetkellä asuvien lasten määrään. Valmistavan opetuksen oppilaiden määrää ei kuvassa ole huomioitu.

Lue lisää: