Siirry sisältöön

Fix Film Festival on täällä!

Kemiönsaaren oma elokuvafestivaali, Fix Film Festival, järjestetään 2.–3.3. Bio Fixissä Villa Landessa Kemiössä. Vuodesta 2007 lähtien Finlandssvenskt filmcentrumin kanssa yhteistyössä järjestetty festivaali tuo nähtäväksi kahdeksan elokuvaa kahden päivän aikana.

Festivaalin elokuvat on poimittu normaalista elokuvateatteritarjonnasta, ja ne on tekstitetty sekä suomeksi että ruotsiksi. Tarjonta kattaa elokuvia useista maista – Suomesta, Japanista, Etelä-Koreasta, Englannista, Saksasta ja Yhdysvalloista – yhdistellen vakavia aiheita ja kevyempää viihdettä. Festivaalin tunnus on aina ollut tarjota yleisölle mahdollisimman laadukkaita ja kiinnostavia elokuvia ilman tiettyä teemaa.

Tarjonnassa on täysin uusia elokuvia, jotka ovat ehdolla Oscar-palkinnon saajiksi useissa kategorioissa. Kuusi kahdeksasta elokuvasta on saanut Oscar-ehdokkuuden, ja kolme niistä – Perfect Days, Poor Things ja The Zone of Interest – ovat ehdolla parhaan elokuvan kategoriassa, kun taas Poika ja haikara on ehdolla parhaaksi animaatioelokuvaksi.

Tänä vuonna Fix Film Festival tarjoilee monia yllätyksiä, kuten elokuvantekijävieraita ja lastenhoitopalvelun. Erityinen huomionaihe on ensimmäinen skoltsaamelainen pitkäelokuva Je’vida, joka esitetään lauantaina klo 15.00. Elokuvan musiikista vastaa saarella asuva Lau Nau (Laura Naukkarinen), ja yhdessä elokuvan kuvaajan Tuomo Hutrin kanssa, joka viettää kesänsä Västanfjärdissä, he tulevat jakamaan kokemuksiaan työstään ja keskustelemaan yleisön kanssa. Elokuvan ohjaaja Katja Gauriloff on luvannut lähettää festivaalille videotervehdyksen.

Lastenhoito on järjestetty lauantaina ja sunnuntaina toisen ja kolmannen elokuvan aikana, mutta paikka tulee varata etukäteen sähköpostitse osoitteesta hanna.odling-rinne@kimitoon.fi, sillä paikkoja on rajoitetusti.

Elokuvanäytökset alkavat molempina päivinä klo 12, ja ensimmäisen elokuvan jälkeen tarjotaan mahdollisuus nauttia lounaasta. Muistathan ilmoittaa kahvilalle ennen ensimmäisen elokuvan alkua, jos haluat osallistua lounaalle. Lounas- ja elokuvapassit voi ostaa keskiviikosta perjantaihin klo 12–16 Villa Landessa. Yksittäisen lipun hinta on kahdeksan euroa ja festivaalipassi, joka oikeuttaa pääsyyn kaikkiin kahdeksaan elokuvaan, maksaa 38 euroa.

Lisätietoja ohjelmasta ja yksittäisistä elokuvista löytyy osoitteesta https://www.kemionsaari.fi/tapahtumat/fix-film-festival-2024/(avautuu uuteen ikkunaan)