Siirry sisältöön

Perusopetusselvitys, viikko 10

Viikon aikana on valmistauduttu ensi viikolla julkaistavan perusopetusselvityksen viimeistelyyn sekä henkilöstölle ja päättäjille järjestettävien tilaisuuksien suunnitteluun.

Henkilöstölle ja päättäjille selvitys esitellään tiistaina 12. maaliskuuta. Lehdistötilaisuus aiheesta pidetään keskiviikkona. Torstaina avautuu verkkokysely, jota kautta kuntalaiset voivat tuoda esille omia näkemyksiään selvityksestä ja siitä, miten perusopetusta tulisi kehittää. Verkkokyselyn lisäksi kuntalaiset voivat osallistua tiedotus- ja keskustelutilaisuuksiin, joissa selvitys esitellään. Tilaisuudet järjestetään seuraavasti:

Taalintehdas 18.3.
Västanfjärd 21.3.
Kemiö 26.3.
Rosala 27.3.

Tarkemmat tiedot löytyvät selvityksen verkkosivulta:
https://www.kemionsaari.fi/kasvatus-ja-koulutus/perusopetus/perusopetusselvitys-2/

Selvitys esittelee kolme vaihtoehtoa tulevaisuuden perusopetuksen järjestämiselle. Selvityksen pohjalta on tarkoitus käydä avointa keskustelua eri vaihtoehtojen vahvuuksista ja heikkouksista. Selvityksestä, siitä käytävän keskustelun ja vaihtoehdoista tehtävän ennakkovaikutusten arvioinnin pohjalta laaditaan perusopetuksen kehittämissuunnitelma vuosille 2026–2031.