Siirry sisältöön

Turvallista perhearkea

Etsittekö perheellenne turvallista, kaksikielistä ja luonnonläheistä asuinpaikkaa kohtuullisen matkan päässä Etelä-Suomen suurimmista kaupungeista? Alta löydätte koottua tietoa muuttoa suunnitteleville perheille.

Kuva: Jasmin Yuchun

Kemiönsaaressa enemmistö puhuu äidinkielenään ruotsia, mutta täältä löytyy suomen- ja ruotsinkieliset peruskoulut Taalintehtaalla ja Kemiössä. Näiden lisäksi kunnalla on kaksi viehättävää ruotsinkielistä kyläkoulua Västanfjärdissä (kuvassa) ja Rosalan saaressa. Kemiössä on ruotsinkielinen lukio, ja Axxell Brusaby tarjoaa perustutkintoja luonnonvara-alalla. Täällä lapsilla on ainutlaatuinen mahdollisuus kielikylpyyn ja turvalliseen koulunkäyntiin!

Pienet koulumme ja päiväkotimme ovat tunnettuja henkilökohtaisesta huomiostaan. Pienet luokkakoot varmistavat, että jokainen lapsi saa tarvitsemansa tuen menestyäkseen. Opettajat, henkilökunta ja koko yhteisö ovat omistautuneet luomaan turvallisen ja ystävällisen ilmapiirin – kaikille.

Olipa kyse luontopoluilla vaeltamisesta, tanssitunneista, ratsastuksesta tai jalkapallosta, löydätte täältä monia tapoja olla aktiivisia ja inspiroituneita ympäri vuoden! Löydät saaren luontopolut, uimarannat, pallokentät ja sadat muut aktiviteetit Kemiösnaaren aktiviteettikarttapalvelusta.

Saaristomme sijaitsee osittain kansallispuistossa ja kuuluu lisäksi myös Saaristomeren UNESCO-biosfäärialueeseen. Rannikkoreitti retkipyöräilyreitti yhdistää Etelä-Suomen kauneimmat luontomaisemat ja ruukkikylät. Kemiönsaaren nähtävyyksiin kuuluvat mm. Bengtskärin majakka, Örön linnakesaari, Taalintehtaan ruukkikylä, Högsåra, Rosalan viikinkikeskus sekä Sagalundin museo ja lastenkulttuurikeskus.

Lue muuttajatarina!

”Kemiönsaari on mielenkiintoinen yhdistelmä perinteistä saaristolaista elämäntapaa, ruukkihistoriaa ja…

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: