Siirry sisältöön

Lastenkulttuuri

Kemiönsaaren lastenkulttuuri elää. Syksyllä 2018 otettiin käyttöön koulujen kulttuurikasvatussuunnitelma, jonka tavoitteena on tarjota lapsille tasavertaiset mahdollisuudet kokea ja luoda kulttuuria.

Lastenkulttuurikeskus

Sagalundin lastenkulttuurikeskus(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) on Suomen ensimmäisen museaalisen lastenkulttuurikeskuksen kotipaikka. Keskus toimii koko Kemiönsaaren ja sen lähikuntien alueella. Keskuksen omaa toimintaa järjestetään niin Sagalundin museossa kuin Taalintehtaan Ruukkimuseossa ja sesonkitapahtumina myös Björkbodan Lukkomuseossa. Sagalundin lastenkulttuurikeskus on Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton jäsen. (avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Lapset kirjastossa

Kemiönsaaren kunnankirjastoon kuuluvat Taalintehtaan, Kemiön, Västanfjärdin ja Hiittisten kirjastot. Kirjastoissa on lapsille ja nuorille omat osastot, joista löytyy kirjojen lisäksi mm. lehtiä, lastenmusiikkia ja elokuvia. Kirjastot järjestävät säännöllisesti pelipäiviä, satuhetkiä ja muuta ohjelmaa lapsille sekä nuorille. Kirjastot noudattavat myös omaa kasvatussuunnitelmaa yhteistyössä koulujen kanssa. 

Taiteen perusopetus

Taiteen perusopetus on koulun ulkopuolista ensisijaisesti lapsille ja nuorille tarkoitettua taidekasvatusta. Taiteen perusopetusta annetaan musiikkioppilaitoksissa, kuvataidekouluissa, tanssioppilaitoksissa, käsityökouluissa ja muissa oppilaitoksissa.

Musiikkiopisto Arkipelag(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) järjestää 1–9-vuotiaille lapsille laadukasta musiikin varhaisopetusta eli musiikkileikkikoulu- ja soitinryhmiä sekä musiikin ja tanssin perusopetusta lapsille ja nuorille. 

Kemiönsaaren Aikuisopiston(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) järjestämä Lasten Kuvataidekoulu tarjoaa taiteen perusopetusta peruskoululaisille.

Taito Åboland(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) tarjoaa käsityön taiteen perusopetusta lapsille.

Ota yhteyttä