Siirry sisältöön

Artesaaniruoka SM kilpaiut: Sparrausiltapäivä 11. maaliskuuta

TurVa-hanke järjesti sparrausiltapäivän.

TurVa-hanke järjesti sparrausiltapäivän yhdessä Ruoka-artesaanit yhdistyksen(siirryt toiseen palveluun) Margot Wikströmin, kilpailunjohtaja Eija Lamsijärven ja asiantuntija Mervi Louhivaaran kanssa. Kokoonnuimme tiistaina 11.3. Café Adelessa Kemiössä, ja tarjolla oli omenapiirakkaa Söderlångvikin omenoista. Tilaisuuteen osallistui sekä kokeneita että uusia osallistujia.

Iltapäivän aikana Margot esitteli oma ”ruokaartesaanimatka”, miten kilpailu toimii ja mitä siinä kannatta miettiä.  Osallistuminen kannattaa tietysti palkintojen ja omien tuotteiden mainostamisen vuoksi, mutta myös arvokkaan palautteen saamiseksi. Lisäksi on mahdollista osallistua erittäin arvokkaaseen verkostoon, josta voi olla paljon hyötyä tulevaisuudessa.

Jos haluat saada inspiraatiota kilpailuun ja kuulla lisääartesaaniruoasta, kuuntele ruotsiksi Aktion Österbottenin  Mathantverks PODDEN(siirryt toiseen palveluun).

Kilpailupäällikkö Eija Lamsijärvi kävi läpi tämän vuoden kilpailusäännöt ja missä kategorioissa voi kilpailla. Ne julkaistaan lähiaikoina myös kilpailun verkkosivuilla: https://artesaaniruokasm.fi/. Eijaan voi ottaa yhteyttä, jos on kysyttävää säännöistä tai jos on esim. epäselvyyttä siitä, mihin kategoriaan tuotteensa voi ilmoittaa.

Mervi Louhivaara Pyhäjärvi instituutista antoi lyhyen tietoiskun pakkausmerkinnöistä. Mervillä on mahdollisuus auttaa yrittäjiä pakkausmerkinnöissä ja laskelmissa TurVa-hankkeen puitteissa, hänen yhteystietonsa löydät täältä(siirryt toiseen palveluun).

Lopuksi pidimme vielä maistiaiset, joissa kaikki saivat maistella tuotteita, jotka tällä kertaa koostuivat lähinnä hilloista ja liivatteiden kaltaisista tuotteista. Toivottavasti tuottajat olivat tyytyväisiä rakentavaan palautteeseen, joka voi auttaa tuotekehityksessä!