Artesaaniruoka SM kilpaiut: Sparrausiltapäivä 11. maaliskuuta
TurVa-hanke järjesti sparrausiltapäivän yhdessä Ruoka-artesaanit yhdistyksen Margot Wikströmin, kilpailunjohtaja Eija Lamsijärven ja asiantuntija Mervi Louhivaaran kanssa.
Ruokasektori on jatkuvasti muuttuva ja tärkeä ala Kemiönsaarelle. Kestävyys kaikissa muodoissaan on yhä tärkeämpi kilpailuetu, ja kunnan onkin tärkeää tukea kestävää yritystoimintaa, luoda uutta tietoa ja lisätä yritysten osaamista näissä kysymyksissä.
Hankeaika: 1.9.2024 – 30.9.2026
Rahoitus: Varsinais-Suomen ELY-Keskus, Euroopan maaseuturahasto 2023–2027 Kemiönsaaren kunnan osuus 8 663 €
Hallinnoija: Pyhäjärvi-instituutti
Yhteistyö: Kemiönsaaren kunta, Yrityssalo, Novida
Hanke liittyy suoraan sekä Kemiönsaaren matkailuohjelmaan että ympäristöohjelmaan.
Lähiruoka ja paikallisesti tuotetut raaka-aineet ovat Kemiönsaaren vahvuuksia, mutta kokemus on osoittanut, ettei ala ole vielä saavuttanut täyttä kehityspotentiaaliaan. Tuottajat, jalostajat ja ravintolat ovat paikallisen elinkeinoelämän tärkeitä osatekijöitä, joiden välisenä yhteistyönä on mahdollista kehittää matkailualan tuote- ja pakettipalveluja.
TurVa-hanke järjesti sparrausiltapäivän yhdessä Ruoka-artesaanit yhdistyksen Margot Wikströmin, kilpailunjohtaja Eija Lamsijärven ja asiantuntija Mervi Louhivaaran kanssa.
Vierailut Kemiönsaaren ruokamatkailuyrittäjien luona
Työpajat ovat olleet opettavaisia, innostavia ja hyviä tilaisuuksia verkostoitua ja saada uusia ideoita.
Toinen tärkeä teema on sesonkityövoiman puutteen korjaamiseen tähtäävät toimet. Ympäristöohjelmassa on asetettu yhdeksi tavoitteeksi lähiruoan tarjoaminen kunnan kouluissa, mutta riittävien raaka-ainemäärien ja -toimitusten löytäminen ympärivuotisesti on käytännössä haasteellista.
Projektipäällikkö (Turva) 040 358 4939 ida.lindroos@kimitoon.fi