Siirry sisältöön

Kemiönsaaren 700-vuotisjuhla

Kemiönsaari juhlii 700-vuotisjuhlaansa vuonna 2025! Juhlat kestävät koko vuoden ja tarjoaa ainutlaatuisia tapahtumia, jotka keskittyvät kulttuuriin, taiteeseen, ympäristöön, saaristoon ja paikalliseen elämään. Juhlavuosi toteutetaan hankkeen avulla, ja työ on jo täydessä vauhdissa.

Juhlavuoden koordinointi

Kunta palkkasi Marko Ahteen hankevetäjäksi koordinoimaan Kemiönsaaren 700-vuotisjuhlakonseptia. Kunta järjestää mm. pääfestivaalin yhteistyössä kolmannen sektorin, yritysten ja muiden toimijoiden kanssa.

Pääfestivaalin ajankohta on 9. – 15.6.2025.

Kemiönsaaren 700-vuotisjuhlan tausta

Juhlavuoden suunnittelu sai alkunsa aloitteesta, joka esitettiin kunnalle vuonna 2021. Juhlavuoden työryhmä perustettiin työstämään raamit juhlavuodelle. 11.4.2025 on vahvistettu Kemiönsaaren viralliseksi juhlapäiväksi vanhimman arkistoidun asiakirjan perusteella, jossa Kemiönsaari mainitaan.

Seurakunta on myös aktiivisesti mukana juhlinnassa ja vastaa juhlallisuuksista varsinaisena “syntymäpäivänä” 11.4.2025. Kemiön kirkon vieressä sijaitseva 600-vuotisjuhlan aikana pystytetty muistomerkki kunnostetaan juhlavuoden kunniaksi.  

Yhteystiedot