Siirry sisältöön

Kemiönsaaren 700-juhlavuosi

Kemiönsaari juhlii 700-vuotisjuhlaansa vuonna 2025! Juhlat kestävät koko vuoden ja tarjoaa ainutlaatuisia tapahtumia, jotka keskittyvät kulttuuriin, taiteeseen, ympäristöön, saaristoon ja paikalliseen elämään. Juhlavuosi toteutetaan hankkeen avulla, ja työ on jo täydessä vauhdissa.

Juhlavuoden koordinointi

Kunta on hakenut rahoitusta Leaderin kautta Kemiönsaari 700-vuotisjuhlavuoden projektipäällikön palkkaamiseksi. Kunta järjestää mm. pääfestivaalin yhteistyössä kolmannen sektorin, yritysten ja muiden toimijoiden kanssa. Kerromme lisää tästä myöhemmin, kun projektipäällikkö on rekrytoitu.

Juhlavuosirahasto

Juhlavuoden ohjelman ja aktiviteettien mahdollistamiseksi Föreningen Konstsamfundet ja Kemiönsaaren kunta ovat perustaneet rahaston, josta yhdistykset, järjestöt, taiteilijat ja muut voivat hakea avustuksia juhlavuoden ohjelmien järjestämiseen. Avustusta voi hakea mm. tapahtumiin, taiteeseen, julkaisuihin tai luonto- ja ympäristöprojekteihin. Rahasto jakaa 120 000 euroa luoville ja uusille ideoille. Kannustamme hakijoita innovatiiviseen ja rohkeaan ajatteluun sekä tekemään yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa! 

Työpajat rahoitushakemuksen valmisteluun

Rahaston apurahoituksen hakuaika on helmikuussa 2024. Järjestämme kaksi työpajaa ennen hakuprosessia auttaaksemme teitä jalostamaan ideanne onnistuneiksi hakemuksiksi. Työpajoissa saatte lisätietoa hakukriteereistä sekä ohjausta ja tukea asiantuntijoiltamme. 

Valitkaa siis sopiva työpaja (tai osallistukaa molempiin), ja tulkaa työstämään ideoitanne! Tarjoamme pientä suolaista kahvin/teen kera, joten ilmoittaudu mukaan alla olevien linkkien kautta:

Työpaja 1 

24. lokakuuta 2023, Café Adele, Kemiö, klo 17.00–19.00 

Ilmoittautuminen: Lyyti.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Työpaja 2 

31. lokakuuta 2023, Strandhotellet, Taalintehdas, klo 17.00–19.00 

Ilmoittautuminen: Lyyti.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Asiantuntijoina työpajoissa ovat: 

Kunnan edustajina paikalla ovat Stella Törnroth (matkailu- ja kohdekehittäjä) ja Jill Karlsson (yhdistyskoordinaattori). 

Juhlavuoden rahastolla tuetaan juhlavuoden aikana toteutettavaa ohjelmaa, ja apurahan hakeminen EI vaikuta muihin yhdistysten toiminta-avustuksiin.  

Kemiönsaaren 700-vuotisjuhlan tausta

Juhlavuoden suunnittelu sai alkunsa aloitteesta, joka esitettiin kunnalle vuonna 2021. Juhlavuoden työryhmä perustettiin työstämään raamit juhlavuodelle. 11.4.2025 on vahvistettu Kemiönsaaren viralliseksi juhlapäiväksi vanhimman arkistoidun asiakirjan perusteella, jossa Kemiönsaari mainitaan.

Seurakunta on myös aktiivisesti mukana juhlinnassa ja vastaa juhlallisuuksista varsinaisena “syntymäpäivänä” 11.4.2025. Kemiön kirkon vieressä sijaitseva 600-vuotisjuhlan aikana pystytetty muistomerkki kunnostetaan juhlavuoden kunniaksi.