Siirry sisältöön

Kulttuuritekijät

Luovien ammattien harjoittajien osuus on Kemiönsaaressa suuri. Ammattitaiteilijat auttavat osaltaan kukoistavan kulttuurielämän luomisessa, ja luova yrittäjyys on tärkeä osa Kemiönsaaren elinkeinoelämää.

Oletko ammattitaiteilija, kulttuuritoimija tai luovalla alalla toimiva yrittäjä Kemiönsaarella? Haluatko tietoa tulevista verkostoitumistapahtumista, apurahoista tai tapahtumista? Liity Kemiönsaaren kunnan kulttuuriyksikön sähköpostilistalle ottamalla yhteyttä kunnan kulttuurisihteeriin.

Benchmarkingretki Mänttä-Vilppulaan 22.8.24

Oletko yrittäjä luovalla alalla, freelance-kulttuuritoimija tai elät vapaana taiteilijana Kemiönsaarella? Kiinnostaako sinua verkostoitua saman alan ihmisten kanssa Kemiönsaarella ja samalla tutustua Mänttä-Vilppulan taidekaupungin konseptiin, kokea Serlachius-taidemuseo ja heidän kuuluisa taidesaunansa? Tule mukaan benchmarking-retkelle Mänttä-Vilppulan taidekaupunkiin!

Torstaina 22.8 Kemiönsaaren kunnan kulttuuriyksikkö ja kehitysosasto järjestävät päivämatkan Mänttä-Vilppulan taidekaupunkiin. Matkan tarkoituksena on antaa Kemiönsaaren luovien alojen toimijoille mahdollisuus tutustua taidekaupungin konseptiin ja Serlachius-museoon Mänttä-Vilppulassa, sekä samalla verkostoitua ja tavata muita saman alan ihmisiä.

Bussi Mänttä-Vilppulaan lähtee klo 07.30 Taalintehtaalta ja palaa noin klo 00.00. Ohjelma Mänttä-Vilppulassa on seuraava:
Klo 12.00 Paviljongilounas ravintola Göstassa
Klo 13.30 Taidekierros
Klo 15.00 Serlachiuksen taidesauna
Klo 16.00 Saunominen
Klo 18.00 Päivällinen
Matkan hinta on 66,00€. Hintaan sisältyy lounas, iltapäiväkahvi ja päivällinen. Juomat eivät sisälly hintaan. Maksu suoritetaan suoraan museolle. Kemiönsaaren kunta kattaa matkakustannukset, pääsyn museoon ja opastuksen museossa sekä taidesaunassa. Ilmoittaudu viimeistään 30.4 tämän linkin kautta.(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Yhteistyöhanke Taiken kanssa

Taike järjestää keväällä 2024 Kemiönsaarella työpajakokonaisuuden, jonka tarkoituksena on lisätä taiteilijoiden tuotannollista osaamista. Osallistujille maksuttomat työpajat järjestetään Kulturhus Björkbodassa ja ne on suunnattu ensisijaisesti alueen taiteilijoille. Lisäksi taiteilijoilla on mahdollisuus osallistua huhtikuussa järjestettävään pitchaus-webinaariin. Lue lisää ohjelmasta täällä.(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Paikalliset verkostot

Kemiönsaaren kulttuuriyksikkö järjestää avoimia verkostoitumistapahtumia kulttuuritoimijoille, taiteilijoille ja samanhenkisille. Tapahtumissa kulttuuritoimija voi esitellä toimintaansa, uutta projektia tai ideaa. Vuonna 2024 verkostoitumistapahtumat järjestetään yhteistyössä Taiken kanssa.

Kemiönsaaren kulttuuri (Facebook-ryhmä)(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Hae kulttuuriavustusta

Kemiönsaaren kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta jakaa vuosittain kulttuuriavustuksia yhdistyksille ja yksittäisille kulttuuriharjoittajille. Hakuajat ovat tammi- ja maaliskuussa. Lue lisää kultuuriavustuksista.

Ilmoita omasta tapahtumasta

Ilmoita omasta kulttuuritapahtumastasi Kemiönsaaren tapahtumakalenterissa.(avautuu uuteen ikkunaan) Ilmoittaminen on helppoa ja ilmaista.

Kulttuuriystävätoiminta

Kulttuuriystävätoiminta auttaa vähentämään yksinäisyyttä yhteiskunnassa kulttuurin avulla. Toiminnan kautta voit ryhtyä kulttuuriystäväksi tai löytää oman kulttuuriystävän. Lue lisää toiminnasta.

Kulttuuripalkinto

Kemiönsaaren kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta jakaa vuosittain kulttuuripalkintoja. Kuka tahansa voi lähettää lautakunnalle ehdotuksensa pitkin vuotta. Lue lisää palkinnoista ja palkinnonsaajista täältä.

Ota yhteyttä