Siirry sisältöön

Kulttuuri ja hyvinvointi

Taide ja kulttuuri ovat kaikkien perusoikeuksia. Taiteen ja kulttuurin hyvää tekevä vaikutus on todennettu sekä kokemusperäisesti että tutkimuksin. Kulttuurin terveys- ja hyvinvointivaikutukset on todettu tärkeiksi. Taideharrastukset kohentavat myös ikäihmisten fyysistä ja henkistä vireyttä ja tuovat elämään mielekkyyttä.

Taideapteekki

Taideapteekin tavoitteena on tuoda taiteilijoiden ja kulttuuritoimijoiden palveluja vanhainkoteihin, työpaikoille ja muihin organisaatioihin. Kunnan kulttuurisihteeri auttaa sinua löytämään oikea kulttuuritekijä ja räätälöimään tapahtumaasi kanssasi.

Pienimuotoista tukea toimintaan voi hakea Kemiönsaaren kunnalta tai Svenska Kulturfondenilta(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Fyrk.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) tarjoaa ajankohtaista tietoa säätiöiden, rahastojen ja eri ohjelmien avustuksista ja apurahoista. 

Ystävätoiminta Kemiönsaarella

Ystävätoiminta on vapaaehtoista tukea kanssaihmiselle. Ystävän kanssa voi käydä myös kulttuuritapahtumissa, museoissa, elokuvissa tai kursseilla. Ystävätoiminta auttaa vähentämään yksinäisyyttä yhteiskunnassa

Ryhdy ystäväksi

Johdatus ystävätoimintaan on ilmainen lyhytkurssi, joka on suunnattu kaikille ja kaiken ikäisille kulttuuriystävätoiminnasta kiinnostuneille Kemiönsaaressa.

Kurssin aikana osallistujat oppivat ystävätoiminnasta olennaisen. Kurssin jälkeen pääset halutessasi mukaan Punaisen Ristin ystävätoimintaan. Kurssille voi osallistua myös puhtaasta mielenkiinnosta ilman, että sitoutuu ystävätoimintaan.

Käytyäsi ystäväkurssin voit toimia vapaaehtoisena tukena kanssaihmisille. Voitte vaikka yhdessä vierailla kulttuuritapahtumissa, museoissa, elokuvateattereissa ja kursseilla. 

Huom.! Henkilö, joka on käynyt kurssin sekä toimii ystävänä, voi Punaisen Ristin kortin esittäessään saada ilmaisen pääsyn itselleen Bio Fixin elokuvanäytöksiin, Sagalundin museoon, Taalintehtaan Ruukkimuseoon ja Björkbodan lukkomuseoon. Kemiönsaaren kulttuuriyksikön tai kirjaston järjestämät muut tapahtumat ovat yleensä ilmaisia kaikille. Myös niihin ystävät ovat lämpimästi tervetulleita! Tilaisuuksia löydät joko kunnan sivuilta tai visitkimitoon.fi ja kirjaston osalta blanka.fi

Haluatko tavata ystävän?

Onko arkesi yksinäinen? Oletko uusi saarella ja kaipaat sosiaalista verkostoa ympärillesi? Ystävätoiminnan kautta voit löytää seuraa elokuviin, museoon, kirjastoon tai vaikkapa ravintolaan tai pyöräilyretkelle. Ota yhteyttä Punaiseen Ristiin,(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) niin saat lisätietoja: axel.grondahl@redcross.fi

Ystävätoiminta on vapaaehtoista tukea kanssaihmiselle. Ystävän kanssa voi käydä myös kulttuuritapahtumissa, museoissa, elokuvissa tai kursseilla. Ystävätoiminta auttaa vähentämään yksinäisyyttä yhteiskunnassa.

Ota yhteyttä