Siirry sisältöön

Monet Kemiönsaaren nuoret hakivat ympäristöön liittyvää kesätyötä

Kemiönsaaren 7–8-luokkalaisille nuorille tarjottiin helmikuussa mahdollisuutta hakea kesätyötä, jolla on konkreettinen vaikutus lähiympäristömme hyvinvointiin. Hakemuksia tuli yhteensä 43!

Kesätyötä tarjottiin 43 hakijan joukosta 16 nuorelle. He tulevat pitkälti työskentelemään yhdessä kunnan puutarhurin Amanda Rosenbladin kanssa, ja tehtävät ovat luonteeltaan monipuolisia.

– On hauskaa, että ensimmäistä kertaa tarjoamamme kesätyö houkutteli niin paljon hakijoita. Mielestäni se osoittaa, että nuoremme ovat kiinnostuneita ympäristön hyvinvoinnista, mikä on erittäin positiivista, sanoo elinkeinojohtaja Erik Lund.

Oppilaat jaetaan kahteen ryhmään, ja kumpikin ryhmä työskentelee kesän alussa kahden viikon ajan, eli yhteensä neljä viikkoa. Kuhunkin ryhmään kuuluu kahdeksan nuorta, ja maaliskuussa rekrytoitu Emilia Mattsson ohjaa kesätyöntekijöitä näiden viikkojen aikana.

Oppilaille annetaan tehtäviä muun muassa valtakunnallisen Helmi-elinympäristöohjelman puitteissa, johon Kemiönsaaren kunta osallistuu. Helmi-hankkeessa taistellaan luonnonkasveja uhkaavia vieraslajeja vastaan. Hanke pyrkii siten vahvistamaan luonnon monimuotoisuutta Suomessa ja samalla hillitsemään ilmastonmuutosta. Toinen tehtävä on kerätä roskia rannoiltamme Saaristomeren hyvinvoinnin edistämiseksi.

– Tämän lisäksi osa työstä tehdään yhteistyössä kunnan kulttuuritoimen sekä paikallisyhdistystemme kanssa, Lund kertoo.

Kesätyöläisten ensimmäinen yhteinen tapaaminen järjestetään toukokuussa. Silloin nuoret saavat alustavan perehdytyksen työhön, ja heille esitellään työtehtävät ja päivien ohjelma. Työ tapahtuu eri puolilla kuntaa, ja oppilaat saavat taksikuljetuksen Taalintehtaan tai Kemiön keskustasta työntekopaikalle, jos se tapahtuu keskusta-alueen ulkopuolella.

Lisätietoja:

Erik Lund, elinkeinojohtaja

Puh. 050 583 6541, erik.lund@kimitoon.fi