Siirry sisältöön

Osallistuva budjetointi kutsuu kuntalaiset ideoimaan hankkeita

Pian on taas osallistuvan budjetoinnin aika, jolloin kunnan vakituiset asukkaat voivat vaikuttaa lähiympäristöönsä ehdottamalla erilaisia ​​hankkeita. Hankkeen budjetin tulee olla 500−10 000 euroa. Tämän vuoden osallistuvan budjetoinnin kokonaisbudjetti on 30 000 euroa.

Kaikista ehdotuksista valitaan viisitoista hankeideaa, joita kunnan asukkaat voivat demokraattisesti äänestää. Äänestysaika on 18.–31.3.2024, jonka jälkeen hanke-ehdotuksia käsitellään kunnanhallituksen kokouksessa 18.4.2024. Viime vuonna toteutettiin viisi hanketta eri puolilla Kemiönsaarta.

Hankkeita voi ehdottaa 1.–29.2.2024 verkkolomakkeella. 1.2. avautuvan lomakkeen voi täyttää myös kunnan kirjastojen asiakastietokoneilla.


Ideapajoista vauhtia suunnitteluun

Kunta järjestää kolme ideapajaa, jotka antavat asukkaille mahdollisuuden ideoida yhdessä muiden asukkaiden ja kunnan edustajien kanssa.

Ideapajat järjestetään seuraavasti:

Maanantai 29.1. klo 15.30, Taalintehtaan kirjasto

Keskiviikko 31.1. klo 14, K-Market Knallis, Västanfjärd

Torstai 1.2. klo 15, Villa Lande (Andersson), Kimito

Kemiönsaaren kunnan hyvinvointijohtaja Bo-Eric Ahlgren odottaa innolla kuntalaisten ideoita:

− Osallistuva budjetointi on kaikin puolin hauskaa hommaa, ja on mukava tehdä yhteistyötä kuntalaisten kanssa. Viime vuonna osallistuvan budjetoinnin kautta uusittiin Dragsfjärdin leikkipuisto, rakennettiin näkötorni Västanfjärdiin ja Hitis-Rosala skolan pihalle asennettiin miniareena. Kemiöön perustettiin kukkaniittyjä ja istutettiin kukkia liikenneympyrään. Odotamme innolla, mitä ideoita asukkaat haluavat toteuttaa tänä vuonna!

Mikäli ehdotettua hanketta ei tällä kertaa toteuteta osallistuvan budjetoinnin puitteissa, on mahdollista, että se voidaan toteuttaa myöhemmin muun rahoituksen avulla.

Lisätietoa:

Bo-Eric Ahlgren, hyvinvointijohtaja
bo-eric.ahlgren@kimitoon.fi
Puh. 050 564 1193

Tietoa osallistuvasta budjetoinnista:
Osallistuva budjetointi